03 / 05 / 2024

Adblue fiyatlarına görülmemiş zam! Adblue nedir? Fiyatı ne kadar? Niçin yükseliyor?

Adblue fiyatlarına görülmemiş zam! Adblue nedir? Fiyatı ne kadar? Niçin yükseliyor?

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden dizel motorlu araçlarda bir süredir kullanılan Adblue fiyatlarında gözle görülür artışlar meydana geldi. Volkswagen, Mercedes gibi dizel motorlu araçlarda kullanılan adblue nedir, fiyatı ne kadar, adblue fiyatları neden hızlı yükseliyor? İşte detaylar...



Adblue fiyatlarına görülmemiş zam! Adblue nedir? Fiyatı ne kadar? Niçin yükseliyor?

ADBLUE NEREDE KULLANILIR?

AdBlue önceleri ağırlıklı olarak kamyon, tır, yolcu otobüsleri gibi ticari araçlarda kullanılıyordu. Mercedes ve Volkswagen’in dizel motorlu Caddy, Passat, Golf, Polo gibi modellerinde bir süredir AdBlue kullanılıyor. Euro 6 emisyon standartları gereği günümüzde çok daha fazla sayıda binek araç, AdBlue desteğini alıyor. AdBlue yeni nesil dizel araçlarda kullanılıyor. 

ZARARLI GAZLARI TEMİZLİYOR

Adblue sıvısı büyük araçlardan çıkan zararlı havayı daha temiz bir şekilde doğaya salıyor. İşte bunun bilincinde olan insanlar da zamanla Adblue’yi daha fazla kullanmaya başladı. Son zamanlarda açıklanan veriler ve istatistikler de bu durumu kanıtlıyor. 2008 yılında Türkiye de neredeyse 50 bin ağır vasıta araç satışı gerçekleşti ve o sene sadece 12 bine yakın araçta Adblue sıvısı kullanılıyordu. 2014 verilerine göre 52 bin ağır vasıta araç satıldı ve yaklaşık 270 bin araçta Adblue sıvısı kullanıldı. 2019 yılında ise Adblue sıvısı kullanan araç sayısı 500 bine yaklaştı. 2021 verilerine bakıldığında ise sayının 700 bini geçtiği görülüyor. 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön