27 / 04 / 2024

Adem Atmaca'dan Bahçeşehir Göleti açıklaması!

Adem Atmaca'dan Bahçeşehir Göleti açıklaması!

Atmaca Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca son dönemde sıkça gündeme gelen Bahçeşehir Gölet projesiyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. İşte Adem Atmaca'nın o açıklamaları...




2011 yılında inşaat sektörüne giren ve Bahçeşehir'de toplamda 2 milyar TL'lik 8 proje hayata geçiren Atmaca Şirketler Grubu bugün CVK Park Bosphorus Hotel'de bir basın toplantısı düzenledi. Atmaca Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, Bahçeşehir Göleti'nin konuşulduğu toplantıda bazı açıklamalar yaptı. 

 

Adem Atmaca'nın açıklamaları şu şekilde;

"Son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak daha net ve doğru bilgiye ulaşmak adına böyle bir toplantı organize ettik. Bahçeşehir Göleti ile alakalı yeni bir plan konusu var. Öncelikle şunu söyleyeyim göletle ilgili olan yeni plan konusu yeni bir şey ifade etmiyor. Bizim önceki yaptığımızla şu an yapacağımız arasında bir fark yok. 


Gölet ticarete açılmadı

Bahçeşehir Göleti ticarete açılmadı. Gölete mevcut imar hakkı geldi. Diğer ticari planlarda olduğu gibi burada her şey yapılamaz. Burada sadece kafe, restoran, mağaza gibi hafif ticareti barındıran fonksiyonlar bulunabilir. Bunlar planlara işlendi. Buraya çok büyük kütlelerin yapılmasının da önüne geçtik. Burada yüzde 5'ten daha fazla alanı kaplayan tek bir blok yapılamaz. Buradaki yatırımcılar hem fikir olup, gelin biz burada farklı bir şey yapalım diyemez çünkü biz bunun da önüne geçmek için tapulara şerh düştük, burada herhangi bir plan yapılma isteğinde burası park olacak diye.

Gölet hataydı

Bahçeşehir Göleti'n imara açık durumu olması gereken hale geldi. Gölet bir hataydı, şu an olması gereken gibi oldu. Gölet planlara bile işli değildi, artık gölet dahi planlara işli. 430 bin metrekarelik gölet alanı bizim dönemimizde imara açılmadı. Ben bunun gözden kaçırılmış bir şey olduğunu düşünüyorum. İnşaat alanı değişmedi, yükseklikler değişmedi. Hiçkimse hukuksuz bir işe devam etmez. Biz tam aksine hukuki kararların açıklandığının ertesi günü aksiyon aldık. Biz daha önce iki kez 1 aya yakın ve 15 güne yakın süreyle durduk. Hukuksuz iş yapsak durmazdık. 

Pişman değilim

"İnsanlar hem inşaata yatırım olarak baktılar. Biz ise yaşam alanı olarak bakıyoruz. Gölet projemizle ilgili bir pişmanlığım yok, çok emek verdim. Bir o kadar da tecrübe kazandım. Bugüne kadar ki sessizliğimizin sebebi buydu. Yaptığımız şeyin kötü bir şey olmadığından emindik"

Gölet öfkesi satışları etkilemedi, yüzde 70'i satıldı

Projenin yüzde 40'ı tamamlandını söyleyen Adem Atmaca satışların yüzde 70'lere ulaştığını da sözlerine ekledi. Gölet'teki ticari alanlarda çoğunlukla yeme içme alanları bulunacak. 70-80 markanın yer alacağı projede toplamda 120 adet bağımsız birim bulunuyor. Eski peyzaj alanının 160 bin metrekare olduğu Bahçeşehir Göleti'nde yeni peyzaj alanı ise 300 bin metrekare. Toplam yatırım bedeli 103 milyon TL'lik belediye payıyla birlikte 240 milyon TL olan Atmaca Gayrimenkul Bahçeşehir Park projesinden firma bünyesinde finansmanla dükkan sahibi olunabiliyor. Projede yer alan dükkanlar Ağustos ayında hizmete açılacak.


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön