19 / 05 / 2024

Adilcevaz'da depremde hasar gören binanın yıkımı yapıldı!

Adilcevaz'da depremde hasar gören binanın yıkımı yapıldı!

Van’ın Erciş ilçesinde meydana gelen deprem, Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde de önemli hasarlara neden oldu. Yaşanan yıkıcı depremler nedeniyle Kardelen Apartmanı ağır hasar görmüş ve boşaltılmıştı...




Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, depremde hasar gördüğü için boşaltılan binada yıkım çalışmaları başlatıldı.


Van’ın Erciş ilçesinde meydana gelen deprem, Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde de önemli hasarlara neden oldu. Yaşanan yıkıcı depremler nedeniyle Kardelen Apartmanı ağır hasar görmüş ve boşaltılmıştı. Uzun zamandır kullanılmayan binada, iş makineleriyle yıkım çalışması başlatıldı. Kardelen Apartmanı sakinlerinden Salih Dağınık, Van depreminde büyük hasar gören ve boşaltılan apartmanın yıkımına kendi imkanlarıyla başladıklarını ifade ederek; “Deprem sonrası hasar gören binamızı iki yıldan fazladır boşalttık, ancak bu süre zarfında devletten herhangi bir yardım alamadık. Oysa bizimle aynı durumda Erciş’teki depremzedeler kira yardımı alarak faydalandılar. Mecburen hasar gören binamızı zor şartlarda kendi imkanlarımızla yıkmaya çalışıyoruz” dedi.


Apartman içerisinde işyeri bulunan Fesih Erbaş ise, devletten herhangi bir destek ve kira yardımı görmediklerini belirterek, binanın yıkımını kendi imkanlarıyla başlattıklarını söyledi.



Milliyet


Geri Dön