26 / 07 / 2024

van depreminde bitliste hasar gören binalar

van depreminde bitliste hasar gören binalar

Van’ın Erciş ilçesinde meydana gelen deprem, Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde de önemli hasarlara neden oldu. Yaşanan yıkıcı depremler nedeniyle Kardelen Apartmanı ağır hasar görmüş ve boşaltılmıştı...

AİHM'den depremde yıkılan Bayram Otel davası kararında şok detay!

9 Kasım 2011'de Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de hayatını kaybeden 24 kişinin ailesinin AİHM'ye başvurusu sonucu açıklandı. 

Kayhan Türkmenoğlu: Van'da binlerce konut yapılarak insanlar sıcak yuvalarına kavuşturuldu!

AK Parti Van 7. Olağan İl Kongresinde mevcut başkan Kayhan Türkmenoğlu, yeniden il başkanlığına seçildi. Türkmenoğlu, "Van'da yaşanan 2011 depreminde büyük acılar yaşadık. Binlerce konut yapılarak insanlar sıcak yuvalarına kavuşturuldu. Yapılan yatırımlarla Van yeniden ayağa kaldırıldı" dedi.

Düşük dayanımlı binalar kentsel dönüşümle yenilenmeli!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Genel Başkanı Tekin Saraçoğlu, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 Marmara Depremleri ve son olarak yaşanan Van depreminde yapıların önemini değerlendirdi.

Van depreminde yıkılan apartmanın sahibi Nezir Baş için hapis istemi!

Van'da 5 yıl önce yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve 20 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın sahibi hakkında 22,5 yıl hapis cezası istendi.

Van'da inşaat sektörü canlanıyor!

Kentsel dönüşüm yasasına Van ile ilgili eklenen geçici ek madde sonrası özellikle İpekyolu, Tuşba ilçelerinde 2011 depreminde yıkılan sitelerin yerine yenileri yükseliyor.

Van depreminde hasar gören binaların yıkımları devam ediyor!

Van’da 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından kentin farklı noktalarında hasar gören binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Sare Davutoğlu Van Erciş'te kız yurdu açılışına katıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Van'ın Erciş ilçesinde katıldığı kız yurdu açılışında, Van depreminde hayatını kaybeden Ahmet İnci'nin depremden bir süre sonra dünyaya gelen ikiz çocukları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Van depreminde yıkılan lise yeniden inşa ediliyor!

Van'da 1948 yılında yapılan ancak 2011 depremlerinde ağır hasar gören ve yıkımı gerçekleştirilen Atatürk Lisesi, Osmanlı ve Selçuklu mimarisi kullanılarak yeniden inşa ediliyor

Van depreminde yıkılan binalar kentsel dönüşüme alınacak mı?

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerin üstünden 3 yılı aşkın bir zaman geçti. Kentte ağır hasarlı binaların yıkımı hala devam ediyor..

Yalova'da "deprem" konferansı düzenlendi!

Prof. Dr. Ercan, Yalova Platformu tarafından HEM salonunda düzenlenen "deprem" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Van depreminde arama-kurtarma, yardım çalışmaları açısından büyük bir başarının yakalandığını belirtti.

TeliaSonera Van'a 2 milyon dolara okul inşa etti!

1993'ten bu yana Turkcell'in ortağı olan TeliaSonera, ilk sosyal yatırımını yaptı. Şirket, Van depreminde kullanılamaz hale gelen Kazım Karabekir Lisesi'ni 2 milyon dolara yeniden inşa etti...

Van depreminde yıkılan Bayram Oteli'nin yerine iş merkezi yapılıyor!

Van depreminde yıkılan Bayram Oteli'nin yerine iş merkezi yapılıyor. Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli'nin yerine iki katlı iş merkezi inşa ediliyor...

Sarıyer Miyazaki Parkı açıldı!

Sarıyer Belediyesi tarafından, Van depreminde yıkılan Bayram Otel 'inin enkazında kalarak hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki adına yaptırılan "Japon Parkı" düzenlenen törenle açıldı.

van depreminde bitliste hasar gören binalar Haberi

van depreminde bitliste hasar gören binalar


Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, depremde hasar gördüğü için boşaltılan binada yıkım çalışmaları başlatıldı.


Van’ın Erciş ilçesinde meydana gelen deprem, Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde de önemli hasarlara neden oldu. Yaşanan yıkıcı depremler nedeniyle Kardelen Apartmanı ağır hasar görmüş ve boşaltılmıştı. Uzun zamandır kullanılmayan binada, iş makineleriyle yıkım çalışması başlatıldı. Kardelen Apartmanı sakinlerinden Salih Dağınık, Van depreminde büyük hasar gören ve boşaltılan apartmanın yıkımına kendi imkanlarıyla başladıklarını ifade ederek; “Deprem sonrası hasar gören binamızı iki yıldan fazladır boşalttık, ancak bu süre zarfında devletten herhangi bir yardım alamadık. Oysa bizimle aynı durumda Erciş’teki depremzedeler kira yardımı alarak faydalandılar. Mecburen hasar gören binamızı zor şartlarda kendi imkanlarımızla yıkmaya çalışıyoruz” dedi.


Apartman içerisinde işyeri bulunan Fesih Erbaş ise, devletten herhangi bir destek ve kira yardımı görmediklerini belirterek, binanın...