27 / 04 / 2024

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne günde pek çok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bunlardan biri de ‘Adıma kayıtlı taşınması e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekiyor’ sorusudur. Bu sorunun yanıtı olarak belirli yöntemleri kullanmak gerekir. Kayıtlı taşınmaz görünmediğinde yapılması gerekenler...



KAYITLI TAŞINMAZ E-DEVLLETEN GÖRÜNMEDİĞİNDE NE YAPILMALIDIR?

E-devlet platformu üzerinden taşınmaz mal bilgilerinizi görüntüleyebilmeniz için T.C. kimlik numaranızın sisteme doğru bir şekilde kaydedilmiş olması gerekir. Bu düzenlemeyi gerçekleştirmek için E-devlet sayfanızda yer alan "BEYANDA BULUNUN" bölümünden ilgili Tapu Müdürlüğüne beyanda bulunabilirsiniz veya Web Tapu hizmeti üzerinden başvurunuzu gerçekleştirerek düzeltme işlemini tamamlayabilirsiniz.

E-DEVLET ÜZERINDE BANA AIT OLMAYAN BIR GAYRIMENKUL GÖRÜNÜYOR, NE YAPMAM GEREKIR?

E-devlet platformunda adınıza ait olmayan bir taşınmazın görünmesi durumunda, konuyu çözüme kavuşturabilmek için iki farklı yöntem bulunur. İlki, Web Tapu sistemi üzerinden ya da alternatif olarak Alo 181 Tapu ve Kadastro Hizmet Hattı'nı arayarak ilgili taşınmazın bilgilerini paylaşmanız gerekir. Bu süreçte gerekli incelemeler yapılacak ve söz konusu taşınmazın durumu detaylı bir şekilde değerlendirilecektir.

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

YABANCI BIRIYIM YKN VE E-DEVLET ŞIFREM YOK, TAPU IŞLEMLERIM IÇIN WEBTAPU SISTEMINI NASIL KULLANABILIRIM?

Web Tapu Sistemi'nin yabancı kullanıcılara yönelik portalına erişim sağlamak için doğru adres https://webtapu.tkgm.gov.tr/ olarak sunulmuştur. Bu adrese tıkladığınızda, "FOR FOREIGNER" başlığı altında yer alan bölümü seçerek Yabancı Portalı giriş sayfasına erişim sağlayabilirsiniz. Bu sayfa, yabancı kullanıcıların gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmıştır.

İlgili bilgileri girmek ve işlemleri yönlendirmek adına Web Tapu sistemi kullanım kılavuzları ve adım adım uygulama videoları sunulmaktadır. Bu kaynaklar, işlemlerinizi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeniz için size rehberlik edecektir. Web Tapu portalının ana sayfasında yer alan "DUYURULAR" bölümü içerisinde, "YABANCI PORTALI kullanım kılavuzu için tıklayınız" başlığı altında bu kaynaklara erişebilirsiniz.

Bu sayede, yabancı kullanıcılar olarak ihtiyaç duyduğunuz bilgileri doğru şekilde girebilir ve işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Web Tapu sistemi, anlaşılır ve kolay kullanım sunduğu için Türkiye'deki taşınmazlarla ilgili işlemlerin güvenle gerçekleştirilmesine yardımcı olur.

Tapumu kaybettim yenisi için ne kadar ücret öderim?

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?


Geri Dön