01 / 05 / 2024

Adıyaman'da afet evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların durumu TBMM'de!

Adıyaman'da afet evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların durumu TBMM'de!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan bazı köylerde yaşanan afet neticesinde yapılan afet evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların durumuna ilişkin soru önergesi verdi. 



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan bazı köylerde yaşanan afet neticesinde yapılan afet evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların durumunu meclis gündemine taşıdı. CHP'li Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi verdi. Tutdere, sorularının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

Abdurrahman Tutdere, "Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ve talep ederim" diye konuştu.  

Adıyaman da afet evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların durumu TBMM de!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:

1. Adıyaman ili Gölbaşı ilçesine bağlı Cankara ve Yaylacık köylerinde yaşanan afet neticesi köylere prefabrik konut yapılmıştır. Afet evlerinin üzerinde yapıldığı arsalar gerçek şahıslar adına tapulu bulunduğundan ve bu taşınmazlar için zamanında kamulaştırma işlemleri yapılmadığında köylüler 1985 yılında beri oturdukları evlerin tapusunu alamamışlardır. Bu nedenle mağduriyet yaşamaktadırlar. Afetzedelerin tapularının verilmesi için bu köylerimizde herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

2. Kamulaştırma işlemleri için bakanlığınızca yeniden bir çalışma yapılacak mıdır?

3. Bahsi geçen köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın tapu sorununun çözümü için ilgili kurumlarca ne tür çalışmalar yapılacaktır?

4. Bu köylerde kaç afet evi yapılmıştır, tapusunu alamayan kaç vatandaşımız vardır?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön