28 / 04 / 2024

Adıyaman Şire Pazarı esnafı otopark istiyor!

Adıyaman Şire Pazarı esnafı otopark istiyor!

Adıyaman Şire Pazarı esnafı otopark sorunu olduğu için vatandaşların şire pazarına geleme konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Esnaf, bulundukları yerde otopark olmadığı için vatandaşın şire pazarına gelemediğini vurguladı.



Adıyaman Şire Pazarı esnafı otopark sorunu olduğu için vatandaşların şire pazarına geleme konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. 


Şire Pazarı esnafı pazarın küçük çapta olmasına dikkat çekerek, bulundukları yerde otopark olmadığı için vatandaşın şire pazarına gelemediğini vurguladı.


Pazarın şehir merkezinde olmasının ve ara sokak içinde bir gösterişinin olmadığını belirten esnaflar. Adıyaman ilinin en büyük sorunları arasında yer alan trafik sorunu nedeniyle halkın şire pazarına gelmediğini vurguladılar. 


Yeni otoparkların olması halinde pazarın biraz da olsa ilgi çekeceğini ifade eden esnaflar, yetkililerin bu konu üzerinde durması gerekliğini savundular. 


Şehrin merkezinde olmalarına rağmen vatandaşın pazarı tercih etmediğini vurgulayan esnaf, özellikle şehir içinde gelişi güzel açılmış doğal ürün satan yerlere dikkat edilmesini istediler. 


Köşe başlarında ve sokak aralarında açılmış doğal gıda satan yerlerin denetimlerinin yapılarak ve vatandaşın genelde kendilerini tercih etmesini isteyen esnaflar, bu konuda vatandaşları uyardılar. 

Şire pazarının dar olmasına da değinen esnaflar, vatandaşın pazara geldiğinde rahat bir şekilde dolaşamadığını ifade ettiler. 


Kaldırımlarda ve üstü açık satılan şekerlemelerin sağlık açısından da büyük bir etkisinin olabileceğini belirten esnaf vatandaşa uyarılarda bulundu, Şireciler ve Peynirciler Odası Başkanı Ali Rıza Özçakmak, "Kış mevsimi bitti. Şire ürünlerinde aldığımız fiyatlarla yüzde 20 oranında indirim yapıyoruz. Pestil, üzümü 10 liradan satıyoruz, Balı aldığımız fiyata satıyoruz. İki ay sonra peynir sezonu başlar. Şire sezonu bitişi olduğu için her şeyi yarı yarı ya indirim yapıyoruz. İnsanlarımız damak tadına göre alış veriş yapsınlar. Yeni şire pazarımız dar bir alanda hizmet vermekte. Eskisi gibi değil, müşterilerimiz geliyor. Burası her ne kadar şehir merkezinde otsada burada otopark sorunu var. Şire pazarı oldukça dar bir alanda olduğu için insanların gezeceği bir alan yok. Yakında belediyemiz buraları kentsel dönüşüme eklerse, kendilerinden otopark için bir yer isteyeceğiz. Öte yandan vatandaşlarımız dışarıdan fazla eşya almasınlar, şire pazarı daha sağlıklı bir şekilde hizmet veriyor. Zabıtamızdan rica ediyoruz mahalle köşelerinden peynir ve şire satanlar var. Onlara bir engel olurlarsa seviniriz" diye konuştu.


Adıyaman'da Bugün


Geri Dön