12 / 05 / 2024

Adıyaman'da 20 bine yakın binanın yıkımı 2 ayda tamamlanacak!

Adıyaman'da 20 bine yakın binanın yıkımı 2 ayda tamamlanacak!

Adıyaman'da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen ağır hasarlı yapıların yıkımına başlandı. 



Bu doğrultuda enkaz kaldırma noktasında önemli aşama kaydettiklerini söyleyen Tığlı, çok kısa zamanda ağır hasarlı binaların ihalesini yapıp tüm Adıyaman genelinde ağır hasarlı binaların yıkımına başladıklarının bilgisini verdi.

Adıyaman genelinde yaklaşık 20 bin ağır hasarlı binanın  mevcut olduğunu söyleyen Tığlı, "İl merkezimizdeki 8 bin civarında ağır hasarlı binamızı yıkmaya başladık" diye belirtti.

Bu süreci mümkün olduğunca kısa zamanda tamamlamayı hedeflediklerini bildiren Tığlı, yaklaşık 2 aylık bir periyodu öngördüğünü söyledi. Tığlı, 2 ayda tüm ağır hasarlı binaların yerinden kaldırıp uygun rezerv alanlardaki kalıcı konutların yapımının hızlanmasıyla birlikte vatandaşları o bölgeye nakledecekleri bilgisini de verdi. 

Konuya ilişkin konuşmalarına devam eden Tığlı son olarak, "Sürecimiz tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi devletlerine güvensin. Çok hızlı bir şekilde bütün devletin tüm kurumları, tüm unsurları, deprem bölgesini ayağa kaldırmak için çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

Adıyaman da 20 bine yakın binanın yıkımı 2 ayda tamamlanacak!

Öte yandan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları başladı. 

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarına dair açıklama yaptı.

İskenderun ilçesinde depremde ağır hasar görmüş 3 bin 319 binadan 970'ine yapılan tespitler çerçevesinde itirazların olduğunu söyleyen Demiryürek, "Geri kalan 2 bin 349 binada 15 bin 482 bağımsız bölümde yaptığımız ihaleler neticesinde yıkım işlemlerine başlamış bulunuyoruz" şeklinde konuştu. Demiryürek, 9 ayrı bölgede 9 ayrı firma tarafından başlatılan yıkım işlemlerinin 4 ayda bitirilmesi hedefleniyor diye kaydetti.

Ulusal Hububat Konseyi açıkladı: TMO buğday alım fiyatlarında üreticiyi, sanayiciyi, tüketiciyi gözetecektir!

ABD'li banka Citibank: Türk süpermarketleri zamları tüketiciye hemen yansıtıyor!


Geri Dön