29 / 04 / 2024

Adnan Polat: Bir hapşırıkta yıkılacak binalarımız var!

Adnan Polat: Bir hapşırıkta yıkılacak binalarımız var!

8'ncisi Erzurum'da gerçekleşen Gelişen Kentler Zirvesi'ne Erzurumlu iş adamı Adnan Polat da katıldı. Polat zirvede yaptığı konuşmasında kentsel dönüşüme de değindi. Polat, "Kentsel dönüşüm yasasına düzenleme yapılmalı" dedi.



GAYRİMENKUL ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen 8. Gelişen Kentler Zirvesi bu yıl Erzurum'da düzenlendi. Ulusal ve uluslararası yatırımcılar Erzurum için görüşmelere başladı. Son yıllarda Ezurum'un göç verdiğini ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeni yapacakları yatırımlarla bu durumu tersine çevireceklerini belirtti. Başkan Sekmen, gayrimenkul, inşaat, turizm ve sanayi alanında yeni yatırımlara hazırlandıklarını söyledi. 


Adnan Polat: Bir hapşırıkta yıkılacak binalarımız var!


Erzurum 8. Gelişen Kentler Zirvesi'nde Erzurumlu iş adamı Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da katıldı. Gelişimin batı endeksli olduğunu söyleyen Adnan Polat bu nedenle Doğu ve Güneydoğu illerinin geri planda kaldığını ifade etti.


Adnan Polat: Bir hapşırıkta yıkılacak binalarımız var!


Erzurum'un geleceğinin parlak olduğunu söyleyen Polat, Erzurum'daki ulaşım sorunun büyük ölçüde çözüldüğünü belirtti. 


"Artık Erzurumlu iş adamlarına büyük görev düşüyor." diyen Polat, "Yerel yönetimin bu iş adamlarıyla birebir görüşmesi ve Erzurum’a çekmesi gerekiyor” ifadelerinde bulundu.


"Bir hapşırıkta yıkılacak binalarımız var"

Adnan Polat kentsel dönüşüm sürecine de değindi.Türkiye'deki 20 milyon konutun yarısının yıkılıp yapılmadığını söyleyen Polat, "Bir hapşırıkta yıkılacak binalarımız var" dedi. Kentsel dönüşüm yasasına düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyleyen Polat, "Özel sektör dönüşüm için ek emsal istiyor. Bu da nüfusun 2 kat artması gerek. Devlet devreye girip yeni dönüşüm modelleri geliştirmeli. Erzurum’da da tablo benzer. Şehirde yapıların yüzde 60-70’i yenilenmeli. Erzurum’da yaklaşık 500 bin kişinin yaşadığı alanda dönüşüme ihtiyaç var” şeklinde açıklamalarda bulundu. 


Hürriyet 



Geri Dön