29 / 04 / 2024

Adrese dayalı yerleştirme sistemi emlakçıları harekete geçirdi!

Adrese dayalı yerleştirme sistemi emlakçıları harekete geçirdi!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın TEOG yerine getirilecek olan sistemi açıklamasının ardından emlakçılar harekete geçti. 



TEOG yerine öğrencilerin adrese göre yerleştirileceği sistemi ilk benimseyenler emlakçılar odlu. Emlakçılar kiralık ve satılık ev ilanlarına “Fen lisesi yakını”, “Sosyal bilimler lisesi karşısı” gibi ibareler koymaya başladılar. 

 

Habertürk Gazetesi'nden Fatmanur Boylu'nun haberine göre, liselere girişte uygulanacak yeni sistemde eve en yakın okul önem kazanınca eğitim kalitesi yüksek okulların yanındaki ev fiyatları şimdiden yükselişe geçti. 

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, pazar günü liselere girişte yeni sistemi açıkladı. Açıklanan bu sistem ile öğrenciler evlerine en yakın 5 okulu seçecek. Türkiye’nin gözde okullarına ise sınavla öğrenci alınacak. 

 

Yaklaşık olarak 1.1 milyon öğrencinin adrese dayalı yerleştirmeye göre liselere yerleştirileceğinin açıklanması ile emlakçılar ve ev sahipleri hareket geçti. 

 

Sistemin açıklanması ile birlikte kiralık ve satılık ev ilanlarında dairenin yaşı, bulunduğu semt gibi seçenekler yerini okul isimlerine de yer verilmeye başlandı. Bazı ilanlarda , 'Çocuğunuzun geleceği için fen lisesine yakın, sahibinden kiralık' ifadesine yer verildi. 

 

Adrese dayalı yerleştirme sistemi emlakçıları harekete geçirdi!
 


Geri Dön