30 / 04 / 2024

teog yerine gelen sistem nedir

teog yerine gelen sistem nedir

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın TEOG yerine getirilecek olan sistemi açıklamasının ardından emlakçılar harekete geçti. 

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Çarşı pazar yangın yerine döndü! 1 kg bamyanın fiyatını gören vatandaş isyan etti!

Fiyat artışları hem vatandaşı hem de pazarcıyı vurdu. Son gelen zamların ardından çarşı pazar yangın yerine dönerken, vatandaş fiyatlar karşısında isyan etti. En büyük artışlardan biri de bamyaya oldu. 1 kg bamyanın fiyatı fahiş arttı. 

Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı İsmail Gülle'nin yerine gelen isim belli oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi başkanı İsmail Gülle'nin yerine seçilen isim belli oldu. İsmail Gülle, 4 yıl başkanlığını yaptığı TİM'e veda ederken 'Bir saniyesine bile hükmedemediğimiz, hâkimi olamadığımız bu dünya için fırıldaklık yapmadan görevi yerine getirdim' şeklinde konuşmuştu.

Artvin'de yanan evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde meydana gelen yangın sonucunda kullanılmaz hale gelen evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor. İnşaat çalışmalarında son aşamaya gelinen konutların yıl sonuna kadar teslim edilmesi hedefleniyor. 

Köy yerine gelen kırsal mahalleler neleri değiştirdi?

Son zamanlarda büyükşehir sınırları içinde kalan ve köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim birimlerinin sayısı artıyor. Köyler kırsal mahalle oldu. Peki kırsal mahallelerle ne kazanıldı? İşte detaylar...

İzmir'de bir site, iki müteahhit, iki farklı sonuç!

İzmir'de Barış Sitesi'nin 4 blokundan tamamen çöken 3'ünü, iflas edip giden müteahhidin yaptığı öğrenildi. Ayakta kalan tek bloku ise, yerine gelen yeni müteahhit, mühendis eşliğinde yaptırdı.

İlhami Yılmaz'a kaçak yapı davası!

CHP’li Ataşehir belediyesinde Battal İlgezdi’nin yerine gelen İlhami Yılmaz hakkında da “kaçak yapıya göz yumduğu” iddiasıyla dava açıldı. 

Okula yakın satılık ev en çok Üsküdar ve Beyoğlu'nda arandı!

TEOG yerine getirilen adrese dayalı yerleştirme sistemi ile vatandaşlar ev arayışına girdiler. Okula yakın satılık ev en çok Üsküdar ve Beyoğlu'nda arandı. 

Lise kelimesi ile yapılan emlak aramaları 4 günde 15 kat arttı!

Liselere geçişte TEOG yerine getirilen "en yakın okula yerleştirmeye" dayalı yeni sistem emlak sektörünü hareketlendirdi. 

Kiralık evlere yüzde 20 eğitim zammı!

TEOG yerine getirilen yeni sistem adrese dayalı kayıt oldu. Bu durum emlak piyasasını hareketlendirdi. 

Niğde'de yeni eğitim sistemi ile konut fiyatları artacak!

Liselere geçişte TEOG yerine gelen “mahalle okuluna dönüşü” öngören yeni sistem bölgelerde emlak fiyatlarının artmasına neden olacak.

Liseye göre ev arayanlar dikkat!

Liseye girişte TEOG sınavı yerine gelen Mahalli Yerleştirme Sistemi ile hem öğrenci aileleri hem de emlakçılar harekete geçti. Liselere yerleşmede adrese dayalı kayıt sisteminin getirilmesini, uzmanlar "göçe neden olur" şeklinde değerlendirdi. 

Adrese dayalı yerleştirme sistemi emlakçıları harekete geçirdi!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın TEOG yerine getirilecek olan sistemi açıklamasının ardından emlakçılar harekete geçti. 

teog yerine gelen sistem nedir Haberi

teog yerine gelen sistem nedir

TEOG yerine öğrencilerin adrese göre yerleştirileceği sistemi ilk benimseyenler emlakçılar odlu. Emlakçılar kiralık ve satılık ev ilanlarına “Fen lisesi yakını”, “Sosyal bilimler lisesi karşısı” gibi ibareler koymaya başladılar. 

Habertürk Gazetesi'nden Fatmanur Boylu'nun haberine göre, liselere girişte uygulanacak yeni sistemde eve en yakın okul önem kazanınca eğitim kalitesi yüksek okulların yanındaki ev fiyatları şimdiden yükselişe geçti. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, pazar günü liselere girişte yeni sistemi açıkladı. Açıklanan bu sistem ile öğrenciler evlerine en yakın 5 okulu seçecek. Türkiye’nin gözde okullarına ise sınavla öğrenci alınacak. 

Yaklaşık olarak 1.1 milyon öğrencinin adrese dayalı yerleştirmeye göre liselere yerleştirileceğinin açıklanması ile emlakçılar ve ev sahipleri hareket geçti. 

Sistemin açıklanması ile birlikte kiralık ve satılık ev ilanlarında dairenin yaşı, bulunduğu semt gibi seçenekler yerini okul isimlerine de...