02 / 05 / 2024

AE Arma-Elektropanç, Rusya'da yedi farklı projeye imza attı

AE Arma-Elektropanç, Rusya'da yedi farklı projeye imza attı

İnşaat sektöründe 30 yıllık deneyimi ile ‘Teknik Müteahhit ' olarak hizmet veren  AE ARMA-ELEKTROPANç, Rusya 'da birçok firmanın önüne geçerek yedi farklı projeye imza attı



Havaalanı terminalinden hastaneye kadar değişik   alanlarda hizmet verecek olan binaların toplam kontrat değeri dokuzbuçuk milyon doların üzerinde.

Bugüne kadar Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında gerçekleştirilen pek çok önemli projede teknik müteahhit olarak yer alan AE ARMA –ELEKTROPANç, yurt dışındaki hızına devam ediyor. 23 yıldır Rusya Federasyonu 'nda aldığı işler ile yurtdışı projelerinin aranan teknik müteahhitlik firması olma özelliğini devam ettiren AE ARMA –ELEKTROPANç yıl sonu hedefine çok daha önce ulaşabilecek. Firmanın Rusya Federasyonu 'nda imzaladığı yeni kontratlar; Aids ve Enfeksiyon Hastanesi, Noviy Urengoy 'de Tren Garı, Gubkinsky 'de 240 ve 140 kişilik kreş, Moskova 'da Baltica Sineması, Kazan Kremlin ile Kazan Havaalanı Terminal Binası - 1a 'dır.

Firma, son 4 ay içinde uluslar arası partnerleri ile birlikte 10 ayrı ülkede, yaklaşık 3,5 milyar USD tutarında, değişik fonksiyonlardaki yapılar için teklif üretti. AE ARMA-ELEKTROPANç Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kızılhan konuyla ilgili şunları belirtti: “şžu   anda, kontratlarımızın sadece yüzde 6 'sı ülkemizde. Türkiye olmazsa olmaz ama önceliğimiz yurt dışı işlerdir. 2010 yılı ciromuz 71,1 milyon USD idi. Bu yıl sonunda, 200 milyon USD 'nin üstünde bir ciro hedefliyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde ise,   kesinlikle küresel bir marka olacağız. Birkaç yıl içinde, kontratsal büyüklüğü 1 milyar USD 'nin ve yıllık cirosu 500 milyon USD 'nin üstünde olan bir firma haline geleceğiz. ”

Firma, daha önce de Moskova ' da     81 katlı ve Avrupa ' nın tamamlanmış en yüksek binası olan, “Capital City ” kompleksini ve Avrupa 'nın en yüksek 5. binası St. Petersburg Tower 'ı geçen yıl teslim etti. 380 metre ile Avrupa 'nın en yüksek binası olma özelliğini taşıyan ve inşaatı devam eden Mercury City Tower ise firmanın diğer önemli projeleri arasında yer alıyor.


Geri Dön