14 / 05 / 2024

AFAD deprem yardımı yattı mı? AFAD deprem yardımı ne zaman yatacak? 10 bin TL yardım yatmadı ne yapmam gerek?

AFAD deprem yardımı yattı mı? AFAD deprem yardımı ne zaman yatacak? 10 bin TL yardım yatmadı ne yapmam gerek?

AFAD deprem yardımının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte 10 bin TL yardıma dair detaylar!



AFAD DEPREM YARDIMI NEDEN YATMADI?

AFAD deprem yardımına dair açıklamada bulundu. “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” kabul edilen 11 ildeki afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması adına 10 bin TL “hane başı destek ödenmesine” devam edildiğini yineledi. Bu zamana kadar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hasar Tespit Ekipleri tarafından yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı ile birlikte az hasarlı olarak tespit edilen 1 milyon 506 bin 317 haneler için hane başı destek ödemesinin aralıksız devam ettiğini belirttiği açıklamada, son aşamaya geldiği bildirildi.

10 BİN TL DESTEK ÖDEMESİ NEYE GÖRE YATIYOR?

Hane başı destek ödemesinde fiili ikametgah adresine bakıldığı bunun ile birlikte farklı nedenlerle fiili olarak oturduğu adresten farklı bir ikametgah adresinde kaydı görünen afetzedelerin herhangi bir mağduriyet yaşamamalarını belirtilen süreç içerisinde ödemelerinin gerçekleştirileceği vurgulanan açıklamada, şunlar dile getirildi;

  • Depremzedelere fiilen ikamet ettiği halde ikamet adresi farklı bir konutta ise halihazırda bulunduğu ilin il AFAD müdürlüğüne başvurmaları, hasarlı konutta ikamet ettiğini kanıtlayan belgeleri sunmaları, bu belgelerin temin edilememesi halinde de muhtarlık ve kolluk birimleri aracılığıyla da fiilen oturulup oturulmadığına ilişkin düzenlenecek belgeyi temin etmeleri sağlanacaktır.
  •  İl AFAD müdürlüklerinde ikameti belirten evraklar temin edildikten hemen sonra gerekli kontroller yapılacaktır. Depremzedelerin T.C. kimlik numarası üzerinden Ziraat Bankasına hane başı destek ödemesi yatırılacaktır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön