14 / 05 / 2024

AFAD duyurdu! Başvurular başladı

AFAD duyurdu! Başvurular başladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük 2 depremin ardından Afetzede Barınma Desteği başvurularının e-devlet üzerinden başlatıldığını bildirdi.



"Devlet desteği", İngilizce "devlet desteği" olarak çevrilebilen Türkçe bir deyimdir. Bu terim genellikle devlet tarafından bireylere, işletmelere veya kuruluşlara sağlanan her türlü mali veya diğer desteği ifade eder. Türkiye'deki devlet desteği örnekleri arasında hibeler, sübvansiyonlar, vergi teşvikleri, krediler ve diğer mali yardım türleri yer alabilir. Devlet desteği ayrıca eğitim programları, teknik yardım ve diğer mali olmayan destek türleri şeklinde olabilir.

AFAD duyurdu! Başvurular başladı

Devlet desteğinin amacı, ekonomik büyümeyi teşvik etmek, istihdam yaratmak ve sosyal refahı teşvik etmektir. Türk hükümeti, tarım, imalat, turizm  ve teknoloji dahil olmak üzere ekonominin farklı sektörlerine çeşitli şekillerde destek sağlıyor. Ayrıca hükümet, yaşlılar, engelliler ve düşük gelirli aileler gibi hassas gruplara sosyal yardım desteği sağlamaktadır.


Geri Dön