13 / 05 / 2024

AFAD resmen açıkladı! 10 bin lira hane başı destek ödemesine başvuracaklar dikkat! Bunları gözden kaçırmayın!

AFAD resmen açıkladı! 10 bin lira hane başı destek ödemesine başvuracaklar dikkat! Bunları gözden kaçırmayın!

AFAD, hane başı destek ödemesi ile ilgili detayları paylaştı. AFAD resmen açıkladı! 10 bin lira hane başı destek ödemesine başvuracaklar dikkat! Bunları gözden kaçırmayın!



AFAD'dan yapılan hane başı destek ödemeleri ile ilgili açıklamada, bugüne kadar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hasar Tespit Ekipleri tarafından yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı ile az hasarlı olarak belirlenen 1 milyon 506 bin 317 haneye yönelik hane başı destek ödemesinin aralıksız devam ettiğine dikkat çekilerek, son aşamaya geldiği ifade edildi. 

Hane başı destek ödemesinde fiili ikametgah adresinin esas alındığı, bununla beraber çeşitli nedenlerle fiili olarak oturduğu adresten farklı bir ikametgah adresinde kaydı görünen afetzedelerin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamaları için, belirtilen süreç dahilinde ödemelerinin yapılacağı da belirtildi. 

AFAD resmen açıkladı! 10 bin lira hane başı destek ödemesine başvuracaklar dikkat! Bunları gözden kaçırmayın!

AFAD konu ile ilgili açıklamada, "Afetzedelere, fiilen ikamet ettiği halde ikamet adresi farklı bir konutta ise halihazırda yer alığı şehrin, il AFAD müdürlüğüne başvuru yapmaları, hasarlı konutta ikamet ettiğini kanıtlayan belgeleri (doğal gaz faturası, elektrik faturası, su faturası, sabit internet faturası, lojman tahsis belgesi, kira kontratı) sunmaları, bu belgelerin temin edilememesi durumunda, muhtarlık ve kolluk birimleri aracılığı ile fiilen oturulup oturulmadığına ilişkin düzenlenecek belgeyi temin etmeleri sağlanacaktır" ifadelerine yer verdi. 

İl AFAD müdürlüklerinde ikameti kanıtlayıcı evraklar temin edildikten sonra gerekli kontrollerin yapılacağı ifade edilen açıklamada, afetzedelerin T.C. kimlik numarası üzerinden (Ziraat Bankasına) hane başı destek ödemesinin gerçekleştirileceği belirtildi. 

Açıklamada, belirtilen süreçlerin tamamında il AFAD müdürlüklerinin afetzedeler için her türlü kolaylığı sunacağının da altı çizildi.

CNN International'dan kan donduran İstanbul depremi uyarısı: 100 bin insan ölebilir!

İzmir'de depremzedeler için inşa edilen 4 bin 602 konut tamamlandı!

Depremzedelere destek paketi veriliyor! Toplam destek paketinin ödenecek miktarı belli oldu!

 


Geri Dön