21 / 05 / 2024

Depremzedelere destek paketi veriliyor! Toplam destek paketinin ödenecek miktarı belli oldu!

Depremzedelere destek paketi veriliyor! Toplam destek paketinin ödenecek miktarı belli oldu!

Türkiye'nin Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremi, 11 eyalette büyük hasarlara neden oldu. Felaketin ardından harekete geçen ulusal yetkililer, depremzedelere yardım etmek için 30 milyar lira ödeme yapacaklarını duyurdular.



48.000'den fazla insanın hayatını kaybettiği felaket sonrasında, binlerce bina yıkıldı ve onlarca köy hasar gördü. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın resmî sitesinde yayınlanan 023 Kahramanmaraş ve Hatay deprem raporuna göre, hane başına düşen yardım ödemeleri de açıklandı. Bu verilere göre, depremzedelere yapılan yardım ödemeleri hane başına düşen şekilde hesaplandığında, vatandaşlara önemli bir destek sağlanmış olacak.

Depremzedelere destek paketi veriliyor! Toplam destek paketinin ödenecek miktarı belli oldu!

Toplam 130 milyar destek ödeneği çıkarılacak

6 Mart'taki deprem sonrasında, 11 ilde 35,355 bina yıkıldı ve 17,491 bina acil yıkım gerektirdi. Toplamda 179,786 bina ağır hasar alırken, 40,228 bina orta hasar gördü ve 147,895 bina ise hasarsız kaldı. 94,297 ticari bina da yıkıldı veya ağır hasar gördü. Bu felaket sonrasında, hane halklarına finansman desteği sağlamak için ayni ve nakdi ödemelerin toplamda yaklaşık 130 milyar lira gerektirdiği tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, depremzedeler için 15 bin lira tutarında yıllık kira desteği sağlanacağı ve bu desteğin toplamda 33 milyar liraya ulaşabileceği belirtildi. Ayrıca, geçici barınma amaçlı çadır, çadır malzemesi ve konteyner alımlarının da 25 milyar lirayı bulduğu bildirildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön