27 / 04 / 2024

CNN International'dan kan donduran İstanbul depremi uyarısı: 100 bin insan ölebilir!

CNN International'dan kan donduran İstanbul depremi uyarısı: 100 bin insan ölebilir!

Dünya, tarihinin en büyük depremlerinden birini  yaşayan Türkiye için seferber olmuş durumda. 'İstanbul büyük bir depreme hazır mı?' sorusuna cevap arayan CNN International'dan dikkat çeken bir analiz geldi... İşte detaylar..



Türkiye, tarihinin en büyük depremi sonrasında yaralarını sarmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, deprem sonrasında savaştaki Ukrayna’dan ilişkilerin gergin olduğu Yunanistan’a kadar adeta tüm dünyadan Türkiye’ye destek ve yardım teklifleri yağdı.

Pek çok gazete ve televizyon depremin etkilediği illerdeki son durumu okurları ile paylaşırken dünya bu defa gözünü mega kent İstanbul'a çevirdi.

CNN International dan kan donduran İstanbul depremi uyarısı: 100 bin insan ölebilir!

Mega kent İstanbul'un depreme hazır olup olmadığını masaya yatıran ABD merkezli CNN International 'İstanbul'da akıl almaz büyüklükte bir deprem yaklaşıyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Söz konusu haberde mega kent İstanbul'un iki fay hattının çevresinde konumlandığının altı çizildi ve 'Bu, İstanbul'un depreme hazır olup olmadığı konusundaki endişeleri artıran jeolojik bir gerçekliktir' ifadeleri yer aldı.

Ayrıca yine verilen detaylara göre, CNN'e konuşan Profesör Celal Şengör 'İstanbul için görünüm pek parlak değil. Hiç parlak değil' diyerek, önemli açıklamalar yaptı. 

Profesör Celal Şengör, açıklamasında "Önümüzdeki yirmi sene içinde İstanbul'da büyük bir deprem olmazsa hepimiz çok şaşırırız. İşte bu kadar yakın. Bu yalnızca bir ihtimal ama ihtimal yüksek." dedi.


Geri Dön