08 / 05 / 2024

CNN International'dan kan donduran İstanbul depremi uyarısı: 100 bin insan ölebilir!

CNN International'dan kan donduran İstanbul depremi uyarısı: 100 bin insan ölebilir!

Dünya, tarihinin en büyük depremlerinden birini  yaşayan Türkiye için seferber olmuş durumda. 'İstanbul büyük bir depreme hazır mı?' sorusuna cevap arayan CNN International'dan dikkat çeken bir analiz geldi... İşte detaylar..



'YIKICI SONUÇLAR DOĞURABİLİR'

Konu ile ilgili olarka verilen detaylara göre beklenen depremin 7.2 ila 7.8 arasında bir büyüklüğe sahip olmasının beklendiğini kaydeden CNN, uzmanların bu büyüklükte bir depremin Türkiye'nin ticaret ve sanayi merkezi için yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini söylediğini kaydetti.

CNN International dan kan donduran İstanbul depremi uyarısı: 100 bin insan ölebilir!

ACI BİLANÇO AÇIKLANDI: 100 BİN İNSAN ÖLEBİLİR

Ayrıca olası bir can kaybının mercek altına alındığı haberde şu ifadelere yer verildi: "Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün yaptığı bir araştırma, İstanbul'da gece yaşanan 7,5 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 14 bini aştığını tahmin ediyor. Fakat bazı uzmanlar, bu sayının çok daha büyük olacağına inanıyor."

Celal Şengör'ün 100 bin can kaybının yaşanabileceğini aktardığını belirten CNN haberde uzman ismin şu sözlerine de yer verdi: "Depremin yalnızca doğrudan etkisini düşünemezsiniz, aynı zamanda sarsıntıdan sonra ne geleceğini de düşünmelisiniz. Yağma, yangınlar ve salgın hastalıklar olacak. Korkunç olacak."

'4.5 MİLYON KİŞİ EVSİZ KALABİLİR'

Ayrıca yine verilen detaylara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 7,5 büyüklüğünde bir depremin şehirde yaklaşık olarak 90 bin binanın yıkılmasına yol açabileceğini ve 260 bin binanın da ciddi hasar görme ihtimali olduğunu açıkladığını belirten CNN, 'Şehir yetkililerine göre, bu, mega kent İstanbul nüfusunun dörtte birinden fazlasına denk gelen yaklaşık olarak 4,5 milyon insanı evsiz bırakabilecek ciddi bir tahmin' ifadelerine yer verdi.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde benzer bir habere yer veren BBC şehirdeki binaların büyük kısmının 1999 yılı önce inşa edildiğine dikkat çekerek şu değerlendirmeleri yapmıştı: 'Yalnızca üç ay önce, bir araştırma burada bir depremin 90 bin insanı öldürebileceğini belirtti. Şimdi, kenti hazırlamak için yarış başladı.' 

Deprem, sanayi binalarını değil, vasıflı iş gücünü vurdu! İşte büyük kaybın miktarı!

Kentsel dönüşüm kredisinde güncel gelişmeler! Tam 3 ayrı destek ödemesi yolda!

Bakan Kurum: Sadece bina inşaa etmeyeceğiz! Bu coğrafyayı yeniden ayağa kaldıracağız


Geri Dön