15 / 05 / 2024

AFAD resmen açıkladı: 680 bin 268 hanede hasar tespiti tamamlandı!

AFAD resmen açıkladı: 680 bin 268 hanede hasar tespiti tamamlandı!

AFAD 10 bin liralık 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği bildirilerek, şu ana kadar 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlandığı kaydedildi.



Ayrıca yine söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaptığı açıklamada söz konusu ödemelerin AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı tarafından kesinleşmemiş Hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği belirtilerek, "Şu ana kadar 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlanmıştır" ifadeleri yer aldı.

AFAD resmen açıkladı: 680 bin 268 hanede hasar tespiti tamamlandı!

Konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre, söz konusu hasar tespit çalışmalarının sahada sürdüğü kaydedilen açıklamada çalışmalar sonuçlandıkça ödemelerin yapılmaya devam edeceği belirtildi. Ayrıca yine verilen bilgilere göre, merakla beklenen Hane Başı Destek Ödemeleri, Ziraat Bankası'nda hesabı olan vatandaşlarımızın doğrudan hesabına, hesabı olmayan vatandaşlarımızın da TC kimlik numaralarına yapılıyor. 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada ayrıca ödeme yapılan vatandaşlara bilgilendirme mesajı (SMS) gönderimine de başlandığı bilgisi de yer aldı.

İTÜ’den çarpıcı deprem raporu: En belirgin yıkım nedenlerini tek tek açıkladılar!

Deprem tarım sektörünü de vurdu! Tarım alanlarının yüzde 16'sı deprem bölgesinde!

İstanbul'da 318 binada durduk yere çökme tehlikesi var! Acil önlem alınmalı!


Geri Dön