05 / 05 / 2024

AFAD'dan son dakika açıklaması: Yapılan bağışların 63,5 milyar TL'si depremzedelere ulaştı! 

AFAD'dan son dakika açıklaması: Yapılan bağışların 63,5 milyar TL'si depremzedelere ulaştı! 

AFAD, bağış hesabında toplanan yaklaşık 122 milyar TL'nin 63,5 milyar TL'sinin barınma ve nakdi yardım desteği şeklinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedelere ulaştığını duyurdu. İşte detaylar...



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, depremzedeler için toplanan bağış ile ilgili bir son açıklaması yapıldı. AFAD'ın X sosyal medya hesabından gerçekleştirilen paylaşımda bağışların, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kişilere ulaştırılmaya devam edildiğine dikkat çekildi. 

Söz konusu paylaşımda "Aziz milletimizin bağışlarını, asrın felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırmayız sürdürüyoruz" denildi.

AFAD bağışlarının ne kadarının depremzede vatandaşlara ulaştırıldığını da açıkladı.

AFAD dan son dakika açıklaması: Yapılan bağışların 63,5 milyar TL si depremzedelere ulaştı! 

63.5 MİLYAR TL DEPREMZEDELERE ULAŞTI 

Yapılan son dakika açıklamasına göre, bağış hesabında toplanan 121 milyar 940 milyon 635 bin 153 TL'den 63 milyar 575 milyon 201 bin 110 liranın, barınma ve nakdi yardım desteği şeklinde depremzedelere ulaştırıldığının altı çizildi. 

Afetzedelere harcanan miktarın 40 milyar 500 milyon 808 bin TL'sini nakdi yardımlar, 23 milyar 74 milyon 393 bin 110 TL'sini de barınma giderlerinin oluşturdığı belirtildi. 

AFAD dan son dakika açıklaması: Yapılan bağışların 63,5 milyar TL si depremzedelere ulaştı! 

DEPREM BÖLGESİNDE YAPILANDIRMA UZATILDI 

Diğer taraftan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da X sosyal medya hesabından deprem bölgesi ile ilgili alınan bir son dakika kararını paylaştı. 

"Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa illeri, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin dışındaki ilçeler ile Sivas ili Gürün ilçesinde işverenlerimiz ve çalışanlarımız 31 Ekim 2023'e adar 7440 sayılı Kanun kapsamındaki yapılandırma başvurularında bulunabilirler" ifadelerini kullanan Bakan Işıkhan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerindeki işverenler ile çalışanların da 29 Şubat'a kadar başvuru yapabileceklerine dikkat çekti. 

Ayrıca, deprem bölgesinde yıkılmayan binalar ile ilgili de önemli bir karar geçtiğimiz günlerde açııklanmıştı. Bu kapsamda hazırlanan "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" çerçevesinde idari yargılama usulüne yönelik düzenlemelere de yer verildi. 

Söz konusu düzenleme yasalaşırsa, deprem bölgesinde yıkım kararlarına karşı açılan iptal davaları sebebiyle yıkılamayan ağır hasarlı binaların durumlarının hızlıca değerlendirilmesi ve bu binalara ilişkin kararların da hızlıca alınması öngörülüyor. 

SSK, Bağ-Kur 4a, 4b, 4c 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme takvimi netleşiyor! Peş peşe açıklama Kasım aynın ikinci...

Altında Fed etkisi! Altın fiyatları düştü! Çeyrek altın, Cumhuriyet altını, Ata altın ne kadar? Canlı altın fiyatları

SON DAKİKA: Motorine indirim geldi! İstanbul, Ankara,  İzmir  güncel benzin, motorin, LPG fiyatları kaç TL?

Deprem bölgesinde son dakika gelişmesi: Sigorta yapılandırma süresi uzatıldı! Bakan resmen duyurdu! 


Geri Dön