27 / 04 / 2024

Afet bölgesinde yeni tedbirler geldi! OHAL süresince yasaklandı

Afet bölgesinde yeni tedbirler geldi! OHAL süresince yasaklandı

Kahramanmaraş depreminin ardından OHAL ilan edilen bölgelerde ve OHAL süreci devam ettiği müddetçe, iş sözleşmeleri ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller dışında işveren tarafından feshedilemeyecek.



NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ VERİLECEK

İş sözleşmesi olan fakat deprem zararlarından kaynaklı bölgesel kriz sebepleriyle uygulanan kısa çalışma başvurusuna bağlı yeni bir hak sahipliği oluşmayanlar ile  işyerlerinin kapanması sebebiyle iş sözleşmesi feshedilen ve herhangi bir işsizlik parası hak sahipliği olmayanlara herhangi bir sosyal emniyet kuruluşundan
 yaşlılık aylığı almamak koşuluyla İşsizlik Sigortası Fonu'ndan günlük 133.44 TL nakdi ücret desteği verilecek.

Afet bölgesinde yeni tedbirler geldi! OHAL süresince yasaklandı

Nakdi ücret desteği için OHAL boyunca sağlanacak ve daha önce başlatılabilecek hak sahipliklerinden kalan zamanlar bitmesinin akabinde, kısa çalışma uygulanan zamands veya işsiz kaldıkları zaman süresince verilecek. Bu vatandaşların genel sağlık sigortasına ait primleri de İşsizlik Sigortası Fonu'ndan verilecek.

TOPLU SÖZLEŞME, GREV VE LOKAVT SÜRELER UZATILDI

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle, toplu iş sözleşmesi, grev ve lokavta ait sürelerle alakalı düzenlemeler de yapıldı. Buna göre, toplu iş sözleşmesi kapsamındaki  yetki tespitlerinin verilmesi, toplu iş sözleşmelerinin yapılması, uyuşmazlıkların çözümü ile grev ve lokavta ait süreler OHAL süresince uzatıldı.

 


Geri Dön