28 / 04 / 2024

Afet konutlarında son dakika müjdesi! Bu yıl teslim edilecek!

Afet konutlarında son dakika müjdesi! Bu yıl teslim edilecek!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, afet konutları ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamasında 40 bin afetzedenin ev ya da iş yerlerine kavuşturulduğunu belirterek, yıl sonuna kadar bütün afet konutlarının tesliminin yapılacağını dile getirdi.



2021 yılında  875 şehit ailesi ve görev malulü vatandaşa 148.8 milyon lira faizsiz konut kredisi kullandırıldığını dile getiren Ömer Bulut, bu yıl kullandırılan faizsiz konut kredisinin kişi başına 241 bin TL'ye yükseltildiğini kaydetti.

"Yaşadığımız doğal afetlerin yol açtığı yaraların sarılması için yapımını başlattığımız ve büyük bir kısmını tamamlayarak teslim ettiğimiz konut projeleriyle vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanması noktasında azami gayret gösterilmiştir." diyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut bu kapsamda Elazığ, Malatya, İzmir, Giresun, Rize, Sinop, Bartın, Antalya ve Muğla'da toplamda -bu AFAD kapsamında- 40 bin konut ve köy evi, bin 900 iş yeri, 2 bin 200 ahır ve sosyal donatıları inşa edilmiş olup bir kısmının inşaatı da hâlen sürdüğünü söyledi. 

Afet konutlarında son dakika müjdesi! Bu yıl teslim edilecek!

Yaptığı açıklamada konutların teslimlerinin etaplar hâlinde devam ettiğini dile getiren Ömer Bulut, yıl sonuna kadar bütün afet konutlarının teslimlerinin yapılmış olacağını söyledi. 

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ayrıca son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili olarak, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 179 bin konutun dönüşümü sağlanırken 45 ilde 108 proje yürütülmekte olup yaklaşık 73 bin konutun plan, proje ve inşaat süreçlerinin sürdüğünü dile getirdi.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 449 milyon dolarlık afet kredisi desteği! 

Kira ve kredi desteğinde yeni dönem! Gecekondularda yararlanacak! Resmen değişti!

Uzmanlardan Van depremi yorumu! Büyük bir depremin öncüsü mü?


Geri Dön