19 / 05 / 2024

Afyon İscehisar'ın Seydiler beldesindeki doğal alanlar turizme açılacak!

Afyon İscehisar'ın Seydiler beldesindeki doğal alanlar turizme açılacak!

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Seydiler beldesinin, doğal güzellikleri ve peribacaları ile turizm potansiyelinin yüksek olduğu bildirildi.



Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Seydiler beldesinin, doğal güzellikleri ve peribacaları ile turizm potansiyelinin yüksek olduğu belirtildi.

Seydiler Belediye Başkanı İbrahim Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin doğal güzellikleriyle dikkati çektiğini söyledi.


Beldedeki özellikle peribacaları ile film mekanları olan mağara ve leylek kayalıkların tanıtımının yapılmasının en büyük arzusu olduğunu dile getiren Akkaya, "Seydiler beldemiz Frig Vadisi'nin içerisinde, Afyonkarahisar'ın Kapadokyası konumundadır. Peribacaları, kaya yerleşimleri ile turizm potansiyeli yüksek bir yerdir" dedi.


Akkaya, Seydiler'e yerli ve yabancı turistler ile film yapımcılarını beklediklerini ifade ederek, "Türk sinemasının büyük yapıtlarından, Kartal Tibet'in 'Gümüş Eyer' ve Türkan Şoray'ın 'Açlık' flimleri beldemizde çekilmiştir. Bu potansiyelin, İscehisar ilçemiz ve beldemizin turizm potansiyelini artırmada büyük rol oynayacağını düşünerek değerlendirilmesi en büyük arzumuzdur" diye konuştu.


Afyon Haber


Geri Dön