02 / 05 / 2024

Afyonkarahisar'da güzergah eylemi yapıldı!

Afyonkarahisar'da güzergah eylemi yapıldı!

Afyon şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve ulaşımı düzenli hale getirmek amacıyla aldığı güzergah değişikliği kararını protesto eden otobüs ve minibüs şoförleri, valiliğe yürümek üzere yolu trafiğe kapattı.



Afyonkarahisar'da kent merkezine giriş güzergahlarının değiştirilmesi nedeniyle eylem yapan ve yürüyüşe geçen şoförlere, polis müdahale etti.


Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin, şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve ulaşımı düzenli hale getirmek amacıyla aldığı güzergah değişikliği kararını protesto eden otobüs ve minibüs şoförleri, valiliğe yürümek üzere yolu trafiğe kapattı.


Çevik kuvvetin, gruba müdahalesinin ardından yol yeniden trafiğe açıldı. Eylemciler, yürüyüşten vazgeçerek araçlarının başına döndü. 


Garajdan çıkmak isteyen ve içinde yolcular bulunan bir minibüse, şoförlerin müdahale etmesi ve garaj çıkışını kapatması üzerine polis ekipleri, bu kez de garaj içerisinde gruba müdahale ederek alana giriş ve çıkışları tekrar sağladı. 


Polis, grupla kısa süreli tartışbir tartışmanın ardından emniyet ekipleri, garajdan çıkıp yol kenarında beklemeye başladı.


Bu arada eylemin ardından minibüs ve otobüs şoförleri adına basın bildirisi dağıtıldı. 


Basın bildirisinde Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin ilçe belde ve köy araçlarına yönelik güzergahlarla ilgili aldığı kararın şehir trafiğini azaltmakla hiçbir ilgisinin olmadığı savunuldu.


Kararın kendilerine sorulmadan, sonuçları düşünülmeden alındığının öne sürüldüğü bildiride şunlar kaydedildi:


"Köylerden belde gelen yolcuların büyük bir kısmı hayvancılık, çiftçilik ve asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşlardır. Bu karar zaten zar zor geçimini sağlayan bizlere ek maddi külfet sağlamaktan başka bir şey değildir. Gelen yolcuların büyük çoğunluğu öğrencidir. Bu öğrencilerimiz araçlarına binmek için köy garajına nasıl gelecekler? Afyonkarahisar Belediye Başkanı bugüne kadar yapmış olduğu bütün icraatlarında köylüleri her zaman hiçe saymış ve hep bu yönde karar almıştır. Başkan şunu unutmamalıdır, Afyonkarahisar köyleri, kasabaları ve ilçeleriyle Afyonkarahisar'dır. Başkana bunu önemle hatırlatmak isteriz. Sayın Başbakanımızın da dediği gibi sizler bizlere efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldiniz."


AA


Geri Dön