03 / 05 / 2024

Agah Aşkın Tunçbilek'teki projeleri anlattı!

Agah Aşkın Tunçbilek'teki projeleri anlattı!

Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın; "Tunçbilek'in ufku genişliyor. Yarınımızın bugünümüzden daha iyi olması gerekliliğini düşünerek her geçen gün hizmetlerimizi artırarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.



Tunçbilek'te hizmet ulaşmayan en ücra köşe kalmaması için çalışmalarını sürdüren Tunçbilek Belediyesi, gerçekleştirdiği modem çalışmalarla şehrin alt yapı ve üst yapı ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını da karşılayarak vatandaşların huzuru ve refahı için gece gündüz demeden çalışıyor. Belediye Başkanı Agah Aşkın, Belediye tarafından belde genelinde yapımı devam eden ve yapılacaklar çalışmalar hakkında bilgi verdi. 


YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

Tunçbilek Tavşanlı caddesi ve Köprübaşından geçen şehir içi yolları ve kaldırımlarının yapım işi 4 milyon 700 bin TL +KDV bedelle ihale edilmiş olup, mütahhıt firma şantiye yerini kiralamış işe kısa zamanda başlayacaktır. İş bitirme süresi dört ay olarak hesaplanmıştır. Gürağaç mahallesini Harmancık yoluna bağlayan 4 km'lik yolumuzun alt yapı çalışması tamamlanmış asfaltlanması bu yıl içinde yapılacaktır. 


İÇME SUYU VE TAŞ DÖŞEME ÇALIŞMALARI 

Tunçbilek Merkez Mahallesi ve Köprübaşı mahallesinin tümünün içme suyu borularının değişimi ile Tunçbilek Hamitabat mahallesinin Tunçbilek bağlantılı içme suyu borularının yenileme işi ihalesi de 15 ağustos 2015 tarihinde ihale edilecektir. İçme suyu borularının değişi arkasından parke taşı kaldırım ihalemizde yapılmış olup birlikte alt yapı ve yollarımızın kaldırım döşemesi işi ayııı anda bitirilecektir. 60 yıllık klink su boruları değiştirilecektir.

 

KAPALI SPOR SALONU YAPIMI BAKANLIK ONAYINDA 

Tunçbilek Merkez Mahallemizdeki eski sağlık ocağının bulunduğu arsa üzerine de ilkokul ve kapalı spor Salonu yapımı için Milli Eğitim Bakanımızın Sözü Üzerine II Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından programa alınması İçiıı Bakanlığa teklifte bulunulmuştur. 


TOKİ EVLERİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR 

Merkez mahallesideki arsası hazineye ait olan 7 bin m2 alan üzerine Toplu Konut İdaresi tarafından 84 m2'lik dar gelirli aileler için 15 yıl geri ödemeli konut yapımı için çalışmalar devam ediyor, ihtiyaç sahibi vatandaşların teklifleri bilahare alınacaktır. 


MAHALLERLERDE YOL ÇALIŞMALARI İLE SOSYAL VE KÜLTÜREL İHTİYAÇLAR GİREDİRİLİYOR 

Demirbilek mahallesindeki düğün salonu inşaatı son hızla devam etmekte olup Ağustos sonu teslim edilecektir. Gürağaç mahallesi Harmancık yoluna bağlayan 4 km'lik yolun alt yapı çalışması tamamlanmış asfaltlanması bu yıl içüıde yapılacaktır. On beş aylık hizmet süresince komple değiştirilmiştir. Köprübaşı camisinin bahçesine 110 m2 bayanlar için Kuran Kursu yapımı devam etmektedir. 


TUNÇBİLEK'İN UFKU GENİŞLİYOR 

Çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanarak hizmete sunulması için gayret ettiklerini Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın; "Tunçbilek'in ufku genişliyor. Yarınımızın bugünümüzden daha iyi olması gerekli!iğüıi düşünerek her geçen gün hizmetlerimizi artırarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 


Bizim Tavşanlı


Geri Dön