03 / 05 / 2024

Ağaoğlu'ndan teknolojik yatırım!

 Ağaoğlu'ndan teknolojik yatırım!

Ağaoğlu, Sistem 9 Medya'nın sunduğu Dokunmatik Videowall projesini uygulamaya başladı...



Ağaoğlu'nun satış ofislerinden inşaat alanlarına kadar farklı noktalardaki 30 kamerayı tek ekranda aynı anda gösteren sistem, Türk inşaat sektöründe bir ilk olma özelliği taşıyor...


Türkiye'de bir ilk Türkiye’de Digital Signage (dijital bilgilendirme) alanında yaptığı çalışmalarla sektöre öncülük eden Sistem 9 Medya, Ağaoğlu şirketleri için Ağaoğlu Yönetici Odası Dokunmatik Videovvall projesini başlattı. Tek merkezden yönettiği içerik ve 10 binden fazla ekranda kurduğu Kurumsal TV sistemleriyle hedefe yönelik çözümler sunan Sistem 9 Medya’nın Dokunmatik Videowall projesi ile farklı bölgelerdeki 30 kamera tek ekranda aynı anda görülebiliyor. îki aydır sürdürülen proje, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.


Tek noktadan kontrol

Proje, Ağaoğlu’nun satış ofislerinden inşaat alanlarına kadar, var olan kameraların hepsinin tek noktadan kontrolünü sağlamayı hedefliyor. Sistemle tüm noktalar basit şekilde kontrol edilebiliyor ve aynı zamanda odanın görüntüsü değişmiyor. Ağaoğlu Yönetici Odası Dokunmatik Videovvall projesi öncesinde, 4 televizyonda sınırlı sayıda kamera görüntüsü mevcuttu.

Yeni sistemde ise var olan 47 inç led ekranlar yönetici odasına 2x2 videovvall olarak konumlandırıldı. 4 adet ekran, tek ekran görüntüsünde kullanıldı.


Ekranlarda görüntülerin büyütülüp küçültülmesi de mümkün olabiliyor. Sistemi aynı anda 4 kişi kullanabiliyor. Kamera görüntülerine dokunulduğunda tek kamera görüntüsü tek ekranda (tam ekran olarak) görülebiliyor. Hareketli ve sabit kameraları da destekleyen sistemde, istenildiğinde kameralar dokunmatikle döndürülebiliyor. Kameranın bulunduğu nokta farklı açılardan da görülebiliyor. 4 farklı ekrana 4 farklı yayın da verilebiliyor. Yayın, sesli veya sessiz izlenebiliyor.


İstanbul Mecidiyeköy’de yıkılan stadın yerine tasarlanan Ali Sami Yen projesi, olası depremlere karşı İstanbul’un en güvenilir projelerinden biri olarak gösteriliyor. İnşaatı üstlenen Yapı Teknik Proje’nin kurucu ortağı Şakir Teker, Ali Sami Yen’in | farklı konseptleri bir arada barındırdığını belirterek, “Devasa otoparklar, ofis, konut, alışveriş merkezi gibi değişik konseptler için farklı çözümler oluşturduk. Statik ve dinamik hesapların yanında, binanın deprem esnasındaki durumunu belirlemek için performans hesapları da Yapı Teknik Proje tarafından yapılacak” dedi. 3 bloktan oluşan, 2 bloğunda 43 katlı rezidans, 1 bloğunda ise 39 katlı A sınıfı ofis binalar bulunan projenin 2014’te tamamlanması planlanıyor.”


Posta



Geri Dön