27 / 04 / 2024

Ağır hasarlı bina tedirginliği eğitime engel oldu: Çocuklarımı okula göndermeyeceğim!

Ağır hasarlı bina tedirginliği eğitime engel oldu: Çocuklarımı okula göndermeyeceğim!

Adana’da bazı okul çevrelerinde hala yıkılmayan ağır hasarlı binalar, öğrenciler ve velileri tedirgin ediyor. Veli Barlan, okullar açılana kadar hasarlı binaların yıkılması gerektiğini savunarak çocuklarını yıkım yapılana kadar okula göndermeyeceğini söyledi.



Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Adana'da 13 bina yıkıldı, bin 575 bina ağır, 3 bin 415 bina orta hasar aldı ve 418 kişi de hayatını kaybetti. 11 binanın afet anında yıkıldığı Çukurova ilçesi, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları nedeniyle adeta şantiyeye dönüştü.

Adana’da bazı okul çevrelerinde hala yıkılmayan ağır hasarlı binalar, öğrenciler ve veliler tarafından tepki aldı. Veli Barlan, “Okullar açılana kadar buranın yıkılması lazımdı. Yıkım başladıktan sonra önlem almak için yıkım bitene kadar çocuklarımı okula göndermeyeceğim" dedi.

AGIR HASARLI BİNALARIN YIKILMAMASI BÜYÜK TEPKİ ALDI!

Turgut Özal ve Süleyman Demirel bulvarlarının bazı kısımları ile ara sokaklarında toz ve gürültü sorunu yaşanıyor.  Mahallenin yıkım sahasında kalması nedeniyle trafiğe kapatılması üzerine araç yoğunlukları oluşmaya başladı. Bazı okulların çevresinde yıkım bekleyen ağır hasarlı binalar ise velilerin tepkilerin tepkisine neden oldu.

Okul bahçesinde vakit geçiren çocukları için endişelendiklerini belirten veliler, yıkımın başladığı zaman can güvenliğinin yanı sıra gürültü ve kirlilik problemi de yaşanacağına dikkat çekti.

Ağır hasarlı bina tedirginliği eğitime engel oldu: Çocuklarımı okula göndermeyeceğim!

“ÇOCUKLARIMI OKULA GÖNDERMEYECEĞİM”

Bahçesindeki oyun alanlarının hemen karşısında hala yıkılmamış ağır hasarlı Gökkuşağı Apartmanı bulunan Attila İlkokulu’nda 2 çocuğu eğitim gören Ayşe Barlan, “Aynı okulda okuyan 2 çocuğumdan biri sabahçı, biri akşamcı, tedirginlik yaşıyorum. Okullar açılana kadar buranın yıkılması lazımdı. Yıkım başladıktan sonra önlem almak için yıkım bitene kadar çocuklarımı okula göndermeyeceğim" dedi.

OKUL ÇEVRESİNDEKİ AĞIR HASARLI EVLER ÖNCELİKLİ YIKILMALIYDI

Velilerden Müjde Sömer ise Deprem olduğundan beri, bu tehlikenin devam ettiğine dikka çekerek  ''Durumun düzelmesini bekledik ama sonuç aynı.'' diyerek sitem etti.

 Öğretmen Hıdır Ünverdi Ortaokulu’nun olduğu bölge de aynı tehlikenin yaşandığını dile getiren Sömer, ''Bu iki okulun yanında da ağır hasarlı bina var. Yıkım aşaması iki günlük bir süreç değil, nasıl olacak bilmiyorum. Öncelikli okul çevresindeki hasarlı binalar yıkılmalıydı” diye konuştu.

Son dakika! Adana’da korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi!

O ilde yaşayanlar dikkat! Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan korkutan tahmin:  7'lik bir deprem olabilir

 


Geri Dön