18 / 05 / 2024

Ağızları açık bırakan rakam! Dış borçta yeni rekor

Ağızları açık bırakan rakam! Dış borçta yeni rekor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Aralık 2022'den itibaren brüt ve kesin dış borç ikmali, Hazine emniyetli dış borç ikmali ve kamu net borç ikmali ile Avrupa Birliği (AB) tanımlı genel yönetim borç ikmali verilerini açıkladı. Türkiye'nin brütte dış borç ikmali 459 milyar dolara çıkarak rekor kırdı.



KAMU NET BORÇ STOKU 2,5 TRİLYON TL

Aynı tarihte kesin dış borç stoku 235,3 milyar dolar olarak kayıtlarda yerini aldı. Stokun milli gelire derecesi yüzde 26 seviyesinde oldu.

Hazine garantili dış borç stoku ise 15,9 milyar dolar olarak hesaplandı.

Ağızları açık bırakan rakam! Dış borçta yeni rekor

Kamu kesin borç stoku bu zamanda 2 trilyon 522 milyar TL olarak kaydedildi. Stokun milli gelire oranı yüzde 16,8 oldu.

AB tanımlı genel idare borç ikmali 4 trilyon 763 milyar olurken, bu rakamın milli gelire derecesi ise yüzde 31,7 olarak kayıtlara geçti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön