27 / 04 / 2024

Ağrı Dağı'na 28 ceylan bırakılacak!

Ağrı Dağı'na 28 ceylan bırakılacak!

Gaziantep Erikçe Ceylan Üretme İstasyonunda yetiştirilen 13 dişi erişkin, 4 dişi yavru, 9 erkek erişkin ve 2 erkek yavru olmak üzere 28 ceylan, Ağrı Dağı'na bırakılmak üzere Iğdır'a getirildi. 



Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü doğaya yaban hayvanı bırakma çalışmaları kapsamında Ağrı Dağı ceylanlarla tanışacak.


Gaziantep Erikçe Ceylan Üretme İstasyonunda yetiştirilen 13 dişi erişkin, 4 dişi yavru, 9 erkek erişkin ve 2 erkek yavru olmak üzere 28 ceylan, Ağrı Dağı'na bırakılmak üzere Iğdır'a getirildi. 


Aralık ilçesindeki Kazım Karabekir Tarım İşletmesi arazisinde bulunan alıştırma bölgesine konulan ceylanlar, adaptasyon sürecini tamamladıktan sonra Ağrı Dağı'na bırakılacak. 


Doğaya salınacak ceylanlar, üzerlerine takılan takip cihazıyla her dakika izlenecek ve avlanmamaları için de avcılara bilgi verilecek.


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Iğdır Orman ve Su işleri Müdürü Mete Türkoğlu, uzun zamandır Ağrı Dağı'nda ceylan türüne rastlanmadığını belirterek, bu ceylanların getirilmesinde emeğe geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.


AA


Geri Dön