10 / 05 / 2024

Ağrı-Patnos Devlet Yolu açıldı! 1 saatlik süre 35 dakikaya düşüyor! 

Ağrı-Patnos Devlet Yolu açıldı! 1 saatlik süre 35 dakikaya düşüyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katılım gösterdi ve açıklamalarda bulund. İşte Ağrı-Patnos Devlet Yolu ile ilgili merak edilenler...



Hürriyet'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihi İpek Yolu'nun önemli güzergahını 79 kilometrelik yolla güvenli ulaşıma kavuşturuyoruz" açıklamasında bulunarak yaklaşık 2.5 milyar TL'lik yatırımla hayata geçirilen bu yol sayesinde  Ağrı-Patnos arasındaki mesafenin 1 saatte değil 35 dakikada kat edileceğinin altını çizdi. Projenin ekonomiye katkısının 111 milyon TL'yi bulacağını dile getiren Erdoğan, 835 tona yakın karbon azaltımını sağlayacağını da belirtti. 

Ağrı-Patnos Devlet Yolu açıldı! 1 saatlik süre 35 dakikaya düşüyor! 

"Hep söylediğimiz gibi ulaşım yatırımlarını kalkınmanın temel altyapısı olarak görüyoruz. Ulaşım hatlarının tesis edilmediği yerde yatırım da üretim de istihdam da olmaz" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden projeleri hızla tamamlayarak yeni projeleri hayata geçirerek tarihi İptek Yolu'nun tekrar ihya edileceğinin altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Yolu ile Doğu Anadolu Güneydoğu Anadolu'ya bağlanıyor" ifadelerini kullandı ve "335 metrelik Tutak Viyadüğü, 140 ve 150 metrelik iki köprü, 22 adet kavşak ile seyahat süresi 25 dakika azalıyor. 70 kilometrelik yok faaliyete geçti" şeklinde konuştu. 

45. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’a yoğun talep! 26 Nisan'da kapılarını açıyor!

Altında aralık rüzgarı değil Powell rüzgarı! Atın yatırımcısına göz kırptı! Beklenen rekor şimdi geldi! Kaçırmadan bakın

Tüketici kredilerinin 325 milyar 699 milyon 466 bin TL'si konut!


Geri Dön