11 / 01 / 2025

Ağrı'da 16.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Ağrı'da 16.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Ağrı İl Özel İdaresi, Ağrı Merkez'de yer alan arsayı 16 milyon 182 bin 144 TL bedelle satışa çıkardı.



Ağrı İl Özel İdaresi, Ağrı Merkez'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış bedeli 16 milyon 182 bin 144 TL olarak belirlendi.

TAŞINMAZ SATILACAKTIR
Ağrı İl Özel İdaresinden:

1-Ağrı İli, Merkez İlçesi, Suçatağı mevkii 962 nolu parsel (52.800 m²) üzerine en az 27.000 m² işyeri olarak kiralanabilir alana sahip Alışveriş Merkezi (AVM) yapmak üzere arsa satışı yapılacaktır. AVM öncelikli yapılacak olup, mevcut yeterli arsa kalması durumunda Yüklenicinin istemesi halinde otel, konut, sağlık tesisi yapılabilir. Taşınmaz satış için ihale tarih ve saati belirtilen işlerin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 37. maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile yapılacaktır.

Ağrı da 16.2 milyon TL ye satılık arsa!

2- İhalenin yapılacağı yer;
a) Adı: Ağrı İl Özel İdaresi
b) Adresi: Fırat Mah. Yaşar Kemal Cad. Ağrı İl Özel İdare No: 105/C Merkez/AĞRI
3- Talep edilen taşınmazın ait muhammen bedelinin %3’ü oranında geçici teminat, sözleşme sonrası %6’sı oranında kati teminat alınacaktır. Geçici teminat bedelinin İdaremizin Türkiye Ziraat Bankası Ağrı Şubesi nezdindeki 31034041-5001 no’lu hesabına yatırılarak dekontunun teklifle birlikte ibraz edilmesi gerekmektedir.
4- İhale şartnamesi mesai saatleri içinde İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nde görülebilir. Şartname ve sözleşmesi 10.000,00 ¨’dir. Şartname bedeli olarak yatırılacak tutarın İdaremizin Türkiye Ziraat Bankası Ağrı Şubesi nezdindeki 31034041-5001 nolu hesabına yatırıldığına dair alınacak banka dekontu karşılığında doküman satışı yapılacaktır.
5- İhale 25/11/2020 tarihinde Çarşamba günü yukarıda belirtilen saatlerde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği binasında bulunan İl Encümeni Toplantı Salonunda yapılacaktır.
6- Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
7- Posta, telgraf, faksla vb. yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.
8- 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37. maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile taşınmazın satışı için istenilen belgeler ile birlikte 25.11.2020 Çarşamba günü saat 10:00’a kadar sıra numaralı alındı belgesi karşılığında İl Encümen Servisine teslim edilecektir.
9- İhaleye girmek için son müracaat tarihi 25.11.2020 Çarşamba günü saat 10:00’a kadardır.
10- İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI
İhaleye katılabilmek için;
a) 2886 sayılı D.İ.K.’nun 37. maddesi gereğince hazırlanacak standart forma uygun teklif mektubu,
b) Şirket adına alınmış 2886 sayılı D.İ.K.’nun 27. maddesinde belirtilen şartlara haiz geçici banka teminat mektubu veya nakit olarak yatırılması durumunda banka makbuzu,
c) İhale dokümanı bedelinin ödendiğine dair ödenti makbuzu,
d) Her sayfası ayrı ayrı imzalanmış, kaşelenmiş şartname,
e) Tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri/ Gerçek kişi olması durumunda imza beyannamesi,
f) Vekâleten ihaleye katılması halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi,
g) Türkiye’de tebligat işlemlerinde kullanılmak üzere şirkete ait adres belgesi ve kep adreslerini içerir belge,
h) Mevzuat gereği gerçek veya tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve / veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge ve kayıtlı olduğu vergi dairesi ve numarası (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin imza sirkülerinin, bulunduğu ülkedeki Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğu tarafından onaylanması
gerekmektedir)
i) İsteklinin ortak girişim olması halinde; şekli ve içeriği ilgili mevzuatlarca belirlenen noter tasdikli ortak girişim beyannamesi, İş ortaklığında en çok hisseye sahip ortak, pilot ortak olarak gösterilmek zorundadır. Ancak bütün ortakların hisse oranlarının eşit olduğu veya diğer ortaklara göre daha fazla hisse oranına sahip ve hisseleri birbirine eşit olan ortakların bulunduğu iş ortaklıklarında ise, bu ortaklardan biri pilot ortak olarak belirlenir.
İhalenin iş ortaklığı üzerinde kalması halinde, iş ortaklığı tarafından, sözleşme imzalanmadan önce noter onaylı ortaklık sözleşmesinin idareye verilmesi zorunludur. İş ortaklığı sözleşmesinde, ortakların hisse oranları, pilot ortak ile diğer ortakların işin yerine getirilmesinde müştereken ve müteselsilen sorumlu oldukları belirtilecektir.
j) 2886 sayılı D.İ.K. göre ihalelere katılmaktan yasaklı ve cezalı olmadığına dair belge,
k) Vergi borcu ve SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) borcu olmadığına dair ilgili kurumdan alacakları belge (Belge ihale tarihinden en fazla bir ay
önce alınmış olmalıdır.)
l. Yabancıların Katılımı; Ülkemizde yabancıların mülk edinmesi konusunda mevzuatlar dâhilinde herhangi bir engelleyici hüküm bulunmaması
koşullarında, T.C. uyruğunda olmayan yabancıların da bu ihaleye katılmaları mümkündür. Yabancı isteklilerin sunacakları her türlü belgenin yeminli tercüman bürolarınca Türkçe ’ye çevrilmiş olması zorunludur.
l.1. Türkiye Cumhuriyetinin yabancı ülkelerde bulunan temsilcilikleri tarafından düzenlenen belgeler dışında yabancı ülkelerde düzenlenen belgeler ile yabancı ülkelerin Türkiye’deki temsilcilikleri tarafından düzenlenen belgelerin tasdik işlemi:
l.1.1. Tasdik işleminden, belgedeki imzanın doğruluğunun, belgeyi imzalayan kişinin hangi sıfatla imzaladığının ve varsa üzerindeki mühür veya damganın aslı ile aynı olduğunun teyidi işlemi anlaşılır.
l.1.2. Yabancı Resmi Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesine taraf ülkelerde düzenlenen ve anılan Sözleşmenin 6’inci maddesi kapsamında bulunan resmi belgeler, “apostil tasdik şerhi” taşıması kaydıyla Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tasdik işleminden muaftır.
l.1.3. Türkiye Cumhuriyeti ile diğer devlet veya devletler arasında, belgelerdeki imza, mühür veya damganın tasdik işlemini düzenleyen hükümler içeren bir anlaşma veya sözleşme bulunduğu takdirde, bu ülkelerde düzenlenen belgelerin tasdik işlemi bu anlaşma veya sözleşme hükümlerine göre yaptırılabilir.
l.1.4. “Apostil tasdik şerhi” taşımayan veya tasdik işlemine ilişkin özel hükümler içeren bir anlaşma veya sözleşme kapsamında sunulmayan yabancı ülkelerde düzenlenen belgelerin üzerindeki imzanın, mührün veya damganın alındığı ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından veya sırasıyla
belgenin düzenlendiği ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunun bulunmadığı ülkelerde düzenlenen belgeler ise sırasıyla, düzenlendiği ülkenin Dışişleri Bakanlığı, bu ülkeyle ilişkilerden sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya bu ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.
l.1.5. Yabancı ülkenin Türkiye’deki temsilciliği tarafından düzenlenen belgeler, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.
l.1.6. Fahri konsolosluklarca düzenlenen belgelere dayanılarak işlem tesis edilmez.
l.2. Teklif kapsamında sunulan ve yabancı dilde düzenlenen belgelerin tercümelerinin yapılması ve bu tercümelerin tasdik işlemi:
l.2.1. Yerli istekliler tarafından sunulan ve yabancı dilde düzenlenen belgelerin tercümeleri ve bu tercümelerin tasdik işlemi aşağıdaki şekilde yapılır:
l.2.2. Yerli istekliler ile Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişi ortağı bulunan iş ortaklıkları veya konsorsiyumlar tarafından sunulan ve yabancı dilde düzenlenen belgelerin tercümelerinin, Türkiye’deki yeminli tercümanlar tarafından yapılması ve noter tarafından onaylanması zorunludur. Bu tercümeler Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tasdik işleminden muaftır.
l.2.3. Yabancı istekliler tarafından sunulan ve yabancı dilde düzenlenen belgelerin tercümeleri ve bu tercümelerin tasdik işlemi aşağıdaki şekilde yapılır:
l.2.3.1. Tercümelerin tasdik işleminden tercümeyi gerçekleştiren yeminli tercümanın imzası ve varsa belge üzerindeki mührün ya da damganın aslı ile aynı olduğunun teyidi işlemi anlaşılır.
l.2.3.2. Belgelerin tercümelerinin verildiği ülkedeki yeminli tercüman tarafından yapılmış olması ve tercümesinde “apostil tasdik şerhi” taşıması halinde bu tercümelerde başkaca bir tasdik şerhi aranmaz. Bu tercümelerin “apostil tasdik şerhi” taşımaması durumunda ise tercümelerdeki imza ve varsa üzerindeki mühür veya damga, bu ülkedeki ilgili Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından veya sırasıyla belgenin düzenlendiği ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.
l.2.3.3. Türkiye Cumhuriyeti ile diğer devlet veya devletler arasında belgelerdeki imza, mühür veya damganın tasdik işlemini düzenleyen hükümler içeren bir anlaşma veya sözleşme bulunduğu takdirde belgelerin tercümelerinin tasdik işlemi de anlaşma veya sözleşme hükümlerine göre yaptırılabilir.
l.2.3.4. Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunun bulunmadığı ülkelerde düzenlenen belgelerin tercümelerinin verildiği ülkedeki yeminli tercüman
tarafından yapılmış olması ve tercümenin de “apostil tasdik şerhi” taşımaması durumunda ise söz konusu tercümedeki imza ve varsa üzerindeki mührün veya damganın sırasıyla bu ülkenin Dışişleri Bakanlığı, bu ülkeyle ilişkilerden sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya bu ülkenin Türkiye’deki
temsilciliği ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.
l.2.3.5. Yabancı dilde düzenlenen belgelerin tercümelerinin Türkiye’deki yeminli tercümanlar tarafından yapılması ve noter tarafından onaylanması halinde ise bu tercümelerde başkaca bir tasdik şerhi aranmaz.
Yukarda istenen tüm belgeler teklif zarfında idareye sunulacaktır.
İş ortaklığının her bir ortağı tarafından 6. maddenin (d), (e), (f), (g), (h), (j) bendinde yer alan belgelerin ortak girişim oluşturan kişilerin her biri tarafından ayrı ayrı sunulması zorunludur.
İstekliler, yukarıda sayılan belgelerin aslını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini vermek zorundadır.
Noter onaylı belgelerin aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıması zorunlu olup, sureti veya fotokopisi görülerek onaylanmış olanlar ile “ibraz edilenin aynıdır” veya bu anlama gelecek bir şerh taşıyanlar geçerli kabul edilmeyecektir.
İstekliler, istenen belgelerin aslı yerine ihale tarihinden önce idare tarafından “aslı idarece görülmüştür” veya bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretlerini tekliflerine ekleyebilirler.
İlan olunur.


Geri Dön