29 / 04 / 2024

Ağrı'da heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesinde olan evler boşaltılıyor!

Ağrı'da heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesinde olan evler boşaltılıyor!

Ağrı Taşlıçay ilçesine bağlı Yukarı Esen köyünde yaşayan vatandaşlar, heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan evlerinden ayrılıyor. 11 yıldır süren heyelan nedeniyle çok sayıda evde hasar meydana geldi...



İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki 85 haneli ve yaklaşık 450 kişinin yaşadığı köyde 11 yıldır süren heyelan nedeniyle çok sayıda evde hasar meydana geldi.


Kaymakamlık tarafından 2003 yılında afet bölgesi olarak ilan edilen ve 25 afet konutu yapılan köyde, evlerin yıkılma tehlikesinin bulunduğunu belirten bazı vatandaşlar başka yerleşim alanlarına yerleşirken, bazıları da köyde yaşamayı sürdürdü.


Kaymakam Atif Çiçekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılında meydana gelen toprak kayması nedeniyle afet bölgesi ilan edilen köyde bu tarihten itibaren 25 afet konutu yapıldığını, 6 konutun yapımının ise sürdüğünü söyledi.


Çiçekli, "Buranın afet bölgesi olduğu yaşayan vatandaşlara birçok kez bildirilmiştir. Buna rağmen bazı vatandaşlarımız bu bölgeyi kullanmaktadır. Yaşanan toprak kayması nedeniyle afet bölgesi olarak ilan edilen köyde yaşayan vatandaşlarımıza da yeni konut yapımı için çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.


Köy sakinlerinden Yusuf Karataş da köylerinin her geçen gün yok olduğunu ileri sürerek, "Özellikle son yıllarda birçok ev yıkıldı. Bu nedenle bazı aileler köyü terk ederek başka yerlerde yaşamaya başladı" dedi.


AA


Geri Dön