06 / 05 / 2024

AHK Gayrimenkul gözünü İstanbul'a dikti!

AHK Gayrimenkul gözünü İstanbul'a dikti!

Ankara'da oldukça tanınan ve adından söz ettiren A.H.K. Gayrimenkul ve İnşaat Yatırım Danışmanlığı, "Garantili Arsa Yatırım Projeleri" ile artık İstanbul piyasasına girmeye hazırlanıyor.



Son yıllarda ülkemizde gelişen gayrimenkul piyasasında özellikle Ankara'da oldukça tanınan ve adından söz ettiren A.H.K. Gayrimenkul ve İnşaat Yatırım Danışmanlığı, yatırımcılarına ciddi kazançlar elde ettirdikleri "Garantili Arsa Yatırım Projeleri" ile artık İstanbul piyasasına girmeye hazırlanıyor. Forbes Dergisi'nde yer alan habere göre; AHK Gayrimenkul gözünü İstanbul'a dikti.

 

İstanbul girişimleri ile ilgili olarak A.H.K. Gayrimenkul ve İnşaat Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü Ali Hakan KARAHALİL'e bazı sorular yönelttik.

 

İstanbul'daki girişimlerinizin sebebini öğrenebilir miyiz?

 

Firmamız kuruluşundan itibaren  Ankara  merkezli olarak faaliyet göstermektedir. Adana'da, Bursa'da ve özellikle de halen devam etmekte olan  İzmir  Torbalı Arsa Yatırım Projemiz ile son 6 yıl içerisinde ciddi bir aşama kaydettik. Bunun neticesinde de merkezimiz Ankara'da olumlu referanslara sahip ve tüm gayrimenkul piyasasının bizi tanıdığı başarılı bir kademeye eriştik.

 

Biz gerçekleştirdiğimiz projelere ve kazandırdığımız yatırımcılarımıza güvenerekten başarılarımızı daha yeni ufuklara açmak ve daha güzel hedeflere ulaşmak arzusundayız. Bunun için de Ankara'nın ardından İstanbul'da yerleşik bir düzene geçerek, İstanbul'daki gayrimenkul yatırımcılarını da arsa yatırım projelerimizdeki başarılarımıza ve kazançlarımıza ortak etmek istiyoruz. Zaten bu konuda, İstanbul'da beraber çalıştığımız yatırımcılarımız ve müşterilerimizden de uzun süredir büyük bir talep ve destek almaktayız.

 

İstanbul gayrimenkul piyasasının ve yatırımcılarının bizi beklediğini ve kesinlikle potansiyel yatırımcıların da bizi tanıması gerektiğini düşünmekteyiz. Zira ülkemizde gayrimenkul piyasasında başka bir örneği olmayan "Garantili Arsa Yatırımı" modelini yaptırabilen ilk ve tek firmayız.

 

Peki, İstanbul'dan sonraki hedefiniz nedir?

 

Aslına bakarsanız İstanbul bizim için hem yeni bir hedef hem de bir araç. Zira önümüzdeki iki yıl içerisinde İstanbul'da firmamızı ve projelerimizi tanıtıp belirli bir portföye ulaştıktan sonra özellikle Ortadoğu ülkelerinde de kendimizi tanıtmak ve yeni yabancı yatırımcılarımızla yoğun olarak çalışmayı düşünüyoruz.

 

Ülkemizde tanışarak çalıştığımız ve şu anda portföyümüzde yer alan yabancı yatırımcılarımıza yenilerini eklemeyi arzu ediyoruz. Hatta bunun için Ortadoğu'da PR çalışmalarına başladık. Örneğin 13-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Dubai Gayrimenkul Fuarı'nda reklam çalışmaları yaptık.

 

Gerçekleştirdiğiniz arsa yatırım projeleri tam olarak nasıl bir yatırım modelidir?

 

Arsa yatırım projelerimizde, adından da anlaşılacağı üzere kazanç enstrümanımız arsadır. Ülkemizde, gerek gayrimenkul olsun gerekse diğer birçok sektörde en kazançlı yatırım aracı hiç şüphesiz ki arsadır. Hatta inşaat sektörünün kârlılık oranını bile arsa maliyetleri ve arsa rantı tespit eder. Aralarındaki en büyük fark ise birinin somut diğerinin ise soyut bir yatırım aracı olarak görülmesinden kaynaklanmaktadır.

 

Biz, arsa yatırım projelerimizi imar planı ve uzun vadede şehirleşme gerçekleşecek olan plan bölgelerinde hayata geçiriyoruz.  Adana  Sarıçam ve Bursa Gürsu Yatırım Projelerimizin ardından 6 yılın sonunda, üçüncü projemiz olan İzmir Torbalı Arsa Yatırım Projemizi gerçekleştirmekteyiz. Son bir buçuk yıl içerisinde, İzmir Torbalı Arsa Yatırım Projemizden yaklaşık 800 dönüm; üç projemizin toplamında ise yaklaşık 1.500 dönüm yer satmış bulunmaktayız.

 

Müşteri ve yatırımcılarımız, genellikle ilk projemizden itibaren bizimle beraber çalışan yatırımcılarımız olup yatırımlarındaki anaparalarını defalarca katlamak sureti ile yıllardır bizimle çalışmaya devam etmektedirler. Yatırımcılarımız, memnuniyetleri ile bize referans olarak birçok yeni yatırımcıyı portföyümüze katmış ve şu anki satış adetlerine ulaşabilmemizi sağlamışlardır.

 

Arsa yatırım projelerinizde nasıl bir garanti ve kazanç taahhüttü vermektesiniz?

 

Biz sadece orta ve büyük ölçekli şehirlerde yer alan kıymetli ve daha da kıymetlenebilecek olan plan/proje bölgelerini tercih ediyoruz. Bu bölgelerde nokta atışı yapıp, kamu tarafından üst yapı çalışmaları başlamadan hemen öncesinde arsalarımızı uygun fiyatlı olarak, yatırımcılarımızla beraber satın alıyor ve aldırıyoruz. Belirli bir süre sonra kamunun plan ve proje çalışmalarına geçmesi ile beraber özellikle orta vadede ciddi kâr oranları elde ediyoruz

.

Örneğin; İlk proje bölgemiz olan Adana Sarıçam Arsa Yatırım Projemizde, 2012 yılında metrekaresi ortalama 30TL(8,5 USD) civarında olan arsalarımız şu anda 180 TL (52 USD) seviyelerine kadar değerlenmiş, hatta bir kısmı yeni sahiplerine satılıp yatırımcılarımız için nakde çevrilmiştir.

 

ikinci proje bölgemiz olan Bursa Gürsu'da ise 2012 yılının başında metrekaresini 35 TL'den (10 USD) sattığımız arsaların fiyatları şu anda metrekareye 90 TL (26 USD) seviyelerindedir.

 

Satışına devam ettiğimiz üçüncü projemiz olan İzmir Torbalı Arsa Yatırım Projemizde ise 2015 yılının sonunda metrekaresini 50 TL'den (12USD) sattığımız arsalarımız henüz kamunun imar planı işlemleri başlamamış olmasına rağmen metrekarede 95 TL (28 USD) seviyelerine kadar çıkmıştır. Mevcut plan bölgemizde bu fiyatların 2018 yılının sonunda 160 TL (26 USD) seviyelerine kadar çıkacağını öngörmekteyiz.

 

Az önceki örnek ve sağlamalarımızdan anlaşılacağı üzere mevcut plan ve proje bölgelerimizde sürekli-bir yatırım ve şehirleşme olduğundan dolayı fiyatlarımız gün geçtikçe artmaktadır. Dolayısı ile de projelerimizde sattığımız arsalarımıza son derece güvenmekle beraber gerek sözlü gerekse yazılı olarak taahhüt sözleşmelerimiz ile tüm yatırımcılarımızın yatırımlarını garanti altına almaktayız.

 

Kazanç Taahhüt Sistemimizde sözleşme yaptığımız müşterilerimize ana madde olarak şunu taahhüt etmekteyiz;

 

Mevcut müşterimizin arsa yatırım bedelinin (anaparasının) dolayısı ile aldığı arsanın ikinci yılın sonunda değer kaybetmesi veya değerini koruyamaması halinde yatırdığı anapara bedelinin bu sürenin sonunda en az artı yüzde 35 kar garantisi ile geri ödeneceğinin kesin ve net olarak taahhüdünde bulunmaktayız.

 

Portföyümüzdeki tüm yatırımcılarımız, verdiğimiz örneklerde olduğu gibi daha yüksek kâr marjları elde etmiş olduklarından şu ana kadar böyle bir taban kâr ile ödeme ve geri alım durumu gerçekleşmemiştir.


Geri Dön