29 / 04 / 2024

Ahmet Altıparmak: Erzurum turizm pastasından payını almalı!

Ahmet Altıparmak: Erzurum turizm pastasından payını almalı!

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum' un turizm pastasından yeterince faydalanamadığını, bunun için de şehir halkının üzerine düşeni yapması ve elini taşın altına sokması gerektiğini söyledi...




Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, ilin turizm pastasından yeterince faydalanamadığını, bunun için de şehir halkı üzerine düşeni yapması ve elini taşın altına sokması gerektiğini söyledi.


Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 'Ulusal Turizmde İnovasyon Konferansı'nın üçüncüsü düzenlendi. Palandöken'deki Polat Renaissance Otel'de düzenlenen programda konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, turizm gelirinin dünyada ve Türkiye'de önemli bir paya sahip olduğunu ifade etti. Dünyada yıllık 1 buçuk milyar kişinin turizm amaçlı seyahat ettiğinin altını çizen Vali, bunun da 1,2 trilyon TL'lik bir bütçeye karşılık geldiğini dile getirdi. Turizmin istihdamda da önemli bir yeri olduğuna hatırlatan Altıparmak, "Turizm önemli bir sektör. Geçen yıl ABD'de turistler 116 milyar TL para bırakırken ülkemizde bu rakam 26 milyon TL. Yine geçen yıl ülkemizi 30 milyon ziyaret etmiş. Erzurum'da bu önemli pastadan payını almalı. Bunun içinde şehir halkı üzerine düşeni yapmalı, elini taşın altına sokmalı." dedi.


Turizmde algının önemli olduğuna da değinen Vali Altıparmak şöyle konuştu: "Yapılan anketler turistlerin yüzde 25'ininin aldıkları hizmetten memnuniyeti oluşturuyor. Yani turisti memnun ederseniz yine gelir. Şehrimize yaşanır hale getirir, temiz, genel görünümü güzel tutarsak turist gelir ve memnun kalır. Turist huzur bulmak, dinlenmek için geliyor. Yani güven ve kalite turimzde çok önemli iki etken."


Erzurum'un turizm çeşitliliğini zenginleştirmesinin gerektiğinin ve bunun içinde alternatifler üzerinde durulması gerektiğini savunan Vali Altıparmak, fuar ve kongre turizminin mevcut turizm sektöründeki payın yüzde 20'sini oluşturduğuna dikkat çekti. Altıparmak, turizmin çeşitliliği konusuna eğilmeleri özellikle kongre ve fuar turizmin önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.


Turizmde eğitim ve kültür seviyesinin artırılmasının da önemli bir etken olduğuna işaret eden Altıparmak, "Turizmin gelişmesinde, turist memnuniyetinde eğitim ve kültür çok önemli. Sektörde çalışanların eğitim ve kalite ve kültürel birikimi yüksek olmalı." dedi. Vali, farklılıkların ön plana çıkartılıp turizme kazandırılmasının gerekliğini de vurguladı.


Platin Haber


Geri Dön