02 / 05 / 2024

Ahmet Çolakoğlu: Köysel değil kentsel dönüşüm!

Ahmet Çolakoğlu: Köysel değil kentsel dönüşüm!

Çolakoğlu, "Hadimi köy görünümünden kurtarıp, şehir görünüme kavuşturmak, köy, kasaba ve ilçe merkezinin insanlarının iç içe yaşadığı muhteşem bir hayat sunmak ve gönüllerde taht kuran bir belediyecilik yapmayı hedefledik." dedi...



Seçmenler hem adaya hem de projelere önem veriyor. Bu noktada muhalefet partileri yoğun bir çalışmanın içinde. Genel tablo itibariyle bakıldığında Hadim'de seçimin tüm adaylar için kritik geçeceğe benziyor. 


HADİMİOĞLU: HADİM YILDIZ OLACAK

AK Parti’nin Hadim Belediye Başkan Adayı Ahmet Hadimioğlu. Hadim’in mevcut başkanı Hadimioğlu, yeniden başkan adayı gösterildi. 2009 yılından bu yana Hadim Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hadimioğlu, Hadim’de yıllardan beri konuşulan ve gerçekleştirilemeyen birçok projeyi faaliyete gecirdiklerini söyledi. Hadimioğlu, “Görevde bulunduğumuz 5 yıllık süre içerisinde halkımızın gerçekleştirilmesini istediği birçok projeyi ya gerçekleştirdik ya yapımı devam ediyor ya da programa aldırdık” dedi. Yeniden başkan seçilmesi ve göreve gelmesi halinde de turizm ve tarım yatırımı ağırlı olan projeleri olduğunu aktaran Hadimioğlu, hemşerilerini de duyuruda bulundu. Hadimioğlu, şunları söyledi: “Hem Türkiye için hem Konya hem de Hadimimiz için, hizmetlerin gelmesi açısından AK Parti’ye  ve Büyükşehir’e destek vermelerini istiyoruz. Bu desteğin geleceğine de inanıyoruz. Biz yıllarca mahrumiyetten bahsettik. Herkes bunu istismar etti. Şu anda merkez ilçe konumuna geldik. Mevcuttaki belediyeye artı olarak, büyükşehir belediyesi ile uyumlu olmamız durumunda destekler gelecek. Halkımızın buna dikkat etmesi gerekir.” Yeni Büyükşehir Yasası’nın ilçeyi mahrumiyetten kurtaracağını ifade eden Hadimioğlu, kendilerinin başkaları ile olan iletişimini herkesin bildiğini söyleyerek, oy verirken bunların göz önünde bulundurulması gerektiğini aktardı.


AYDOĞDU: HADİM MİLLİ GÖRÜŞ’Ü BIRAKAMAYACAK

Saadet Partisi’nin Hadim Belediye Başkan Adayı İhsan Aydoğdu. Saadet Partisi (SP) Hadim Belediye Başkan Adayı İhsan Aydoğdu, milli görüşün hadime gelmesi durumunda ilçenin bir daha başka partiye yönelmeyeceğini belirtti. Aydoğdu, “Hadim şimdiye kadar henüz Milli Görüş Belediyeciliği ile tanışmadı. Allahın izni ile milli görüşün seçilmesi durumunda bir daha halkımız başkasını seçmeyecektir” dedi. Hadim ilçesinin de pek çok sorunu bulunduğunu belirten Başkan Adayı İhsan Aydoğdu, çarenin Saadet Partisi olduğunu söyledi. Aydoğdu, “Hadim bu güne kadar hep sorunları ile başa çıkmaya çalıştı. Sorunların içinde hayatını sürdürmeye çalıştı. Hadim ilçesinin yaşamış olduğu sorunları çok iyi biliyoruz. Bu sorunların çözümü için projelerimiz hazır. Allahın izni ile Hadim de sorunların çözümü için Saadet Partisi var. Halkımızın yanında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan seçilmesi halinde Hadim ilçesini kalkındırmak için ellerinden gelenin daha fazlasını yapacaklarını belirten SP Hadim Belediye Başkan Adayı İhsan Aydoğdu, 30 Mart’ta Hadimli vatandaşların kendilerine büyük bir teveccüh göstereceğini söyledi. Aydoğdu, “Hadimi kalkındırmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Allahın izni ile 30 Mart seçimlerinde halkımız bize büyük bir teveccüh gösterecek. Halkımızın geleceği için inşallah Milli Görüş Belediyeciliği’nin bayrağı burada dalgalanacak” ifadelerini kullandı. 


ÇOLAKOĞLU: KÖYSEL DEĞİL KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Hadim Belediye Başkan Adayı Ahmet Çolakoğlu. Hadimin en önemli sorununun ilçede yaşanan içme suyu problemi olduğunu belirten CHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Çolakoğlu, ilçenin adeta bir köyü andırdığını söyledi. Çolakoğlu, “İlçemizde yaşanan en önemli sorun içme suyunun yetersiz olması. Düşünün şu an kış insanlar biraz rahat ama yaz aylarına gelindiğinde ilçede sular kesiliyor. Açıyorsun musluğu su akmıyor. Yıl olmuş 2014 ama insanların evlerinde su yok. Yaz günlerinde insanlar evlerinde su bulamıyor. Aslında hadim su kaynakları yönünden kısıtlı değil. Ancak ne yazık ki bu kaynaklar hem çıkarılmıyor, hem de yaz aylarında bu sular bazı kişilerce sulama amaçlı kullanıyor. Bu haksızlık” diye konuştu. 1990’lı yıllarda ilçede yapılan park ve bahçelere yenilerinin eklenmemesine rağmen eskilerinin de bakımsızlıktan döküldüğünü belirten Ahmet Çolakoğlu, hadimin gittikçe köye dönüştüğünü söyledi. Çolakoğlu, “Hadim’e uzun zamandır park bahçe yapılmıyor. 90’lı yıllardan kalma parklarda bakımsızlıktan dökülüyor. İnsanların zaman geçirebileceği alanlar ne yazık ki yok. Sosyal faaliyetlerin yapılabileceği alanlar yok. Bu durumun çözülmesi lazım” dedi. Seçilmesi halinde projelerinin de hazır olduğunu belirten Çolakoğlu, ilk eğilecekleri konunun içme suyu problemi olduğunu söyledi. Çolakoğlu, “30 Mart seçimlerinde halkımızın bizi tercih etmesi durumunda onlara en iyi hizmeti sunmak için elimden geleni yapacağım. İlk üzerinde kafa yoracağım konu içme suyu problemi. Zaten bu konuya dair projelerimizi de hazırladık. Halkımızın bizi seçmesi durumunda sosyal faaliyetlerin yapılabileceği alanlar da oluşturacağız. Bakımsızlıktan dökülen parklarımızı ve yeşil alanlarımızı düzenleyeceğiz. İnsanlarımıza yaşanılabilir bir hadim sunmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı. 


HADİM’İN SU SORUNUN ÇÖZECEĞİZ

Hadimin iddialı adaylarından Murat Yaman’da etkili projeler ile seçmen karşısına çıkıyor. Hadim Ziraat Odası Başkanlığı görevinde de halk tarafından sevilen Yaman, Hadim’de öncelikli sorunun su sorunu olduğunu bu sorunu çözmek için projelerinin olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra konut hamleleri ile Hadim’i modern bir görümüne kavuşturacaklarını ifade eden Yaman, “Hadim’de öncelikli hedefimiz su sorunun çözmek. Ondan sonra Hadim’de giderek parlayan ürünü olan kirazın pazarını canlandırmak. Bunun yanı sıra konut hamleleri Hadim’de yeni bir şehirleşme oluşturmak. Genel olarak biz yola çıkarken, Hadimi köy görünümünden kurtarıp, şehir görünüme kavuşturmak, köy, kasaba ve ilçe merkezinin insanlarının iç içe yaşadığı muhteşem bir hayat sunmak ve gönüllerde taht kuran bir belediyecilik yapmayı hedefledik. İnşallah Hadim’in hizmetine kavuşacağız ve halkımızın istekleri doğrultusunda hizmet vereceğiz” diye konuştu.



HADİM TARİHÇESİ 

Hadimin tarihi, antik dönemlere kadar uzanır. Çevresinde Doğu Roma ve Roma dönemlerine ait bir çok yerleşim yerlerinin kalıntıları mevcuttur.1071 Malazgirt savaşından sonra, Anadolu’ya yayılarak, Anadolu’yu yurt edinen Türk boylarından bir aşirette, Buhara dan gelerek, Taşkent İlçesine bağlı, Avşar Kasabası yöresinde yerleştiği görülür. Bu aşiretin bir kolu, Kara Hacı Mustafa Efendi başkanlığında, şimdiki Hadimin bulunduğu yere yerleşmişlerdir. Anadolu’nun kültürel yönden Türkleştirilmesi esnasında din âlimlerinin yetiştiği bir yer durumuna gelen buraya “ Belde-i Hadimül-İlm ” adı verilmiştir. Anlamı ilme hizmet eden belde manasına gelmektedir. Hadim 1872 yılında, sancak haline gelmiş ve Karaman İlçesine bağlanmıştır. Cumhuriyet döneminde 1926 da Konya’ya bağlı İlçe haline gelmiştir. İlçe 1530 rakımda kurulmuş olup, 926 km² yüzölçümüne sahiptir. Konya’ya uzaklığı 128 km’ dir. Coğrafi yapı olarak incelendiğinde, Güney Avrupa’dan başlayan Alp Dağlarının doğuya doğru uzanması ile Akdeniz kıyı şeridini İç Anadolu ova ve yaylalarından ayırtan  Toros dağlarının, orta Toros’lar ismi verilen kısmında sarp kayalık ve yüksek tepeler arasındaki vadide kurulmuştur. Bu nedenle, Hadim denilince yüksekliği kimi yerde, 2588-m‘yi bulan yalçın kayalarla kaplı dağlar, yüksek ve dik yamaçlı tepeler, bu dağ ve tepeler arasında küçük akarsular ve eni gayet dar olan oluk şeklinde vadilerden meydana gelen bir coğrafya parçası göz önünde canlandırılmalıdır. 


Konya Yenigün


Geri Dön