27 / 04 / 2024

Ahmet Eşref Fakıbaba'dan çarpıcı öneri: TOKİ arsa satmasın, satarsa kooperatiflere satsın! 

Ahmet Eşref Fakıbaba'dan çarpıcı öneri: TOKİ arsa satmasın, satarsa kooperatiflere satsın! 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, TOKİ ile ilgili çarpıcı bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Fakıbaba'nın o açıklaması...



2017-2018 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapan, İYİ Parti  Ankara  Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Meclis'te yaptığı konuşmasında, önce konut fiyatlarıyla ardından da TOKİ'nin arsa satışı ile ilgili konuştu. 

Ahmet Eşref Fakıbaba, söz konusu açıklamasında, kırk yıllık doktor olan ve aile sağlığı merkezinde hekimlik yapan bir doktor arkadaşıyla olan konuşmasına yer verdi. 

Aylık gelirinin ortalama 50 bin Türk lirası olduğunu söyleyen arkadaşının 12 bin TL ev kirası verdiğini söyleyediğini belirten Fakıbaba, arkadaşının "12 bin lira ev kirası veriyordum, 20 bin TL'ye çıkardılar ve adam haklı, ev sahibi de haklı çünkü oturduğum ev ortalama olarak 4 milyon TL eder, eğer bu evi satmış olsa ve bankaya yatırsa en azından elde edeceği gelir ayda ortalama 160 bin TL'dir" diye konuştuğunu aktardı. 

Kendisinin niye ev alamıyorsun diye sorduğunu belirten Fakıbaba, arkadaşının yanıtının "2+1 bir evin ortalama maliyeti 3 milyon lira ve bankaya gittiğimde banka bana 2 milyon 400 bin TL kredi vereceğini söyledi ancak benim 600 bin lira param olsa bile 60 ayda 76 bin TL taksit ödemem lazım" olduğunu belirtti. 

Ahmet Eşref Fakıbaba dan çarpıcı öneri: TOKİ arsa satmasın, satarsa kooperatiflere satsın! 

ORTA GELİRLİLER İÇİN 30 BİN TL'YE KONUT YAPILMIŞTI

Ahmet Eşref Fakıbaba, "Türkiye’de 2+1 evleri kimler alıyor? Doktor alamıyorsa, hemşire alamıyorsa, esnaf alamıyorsa kimler alıyor?" diye düşündüğünü açıkladı. 

AK Parti’nin ilk on ve on beş yılının çok iyi olduğunu belirten Fakıbaba, kendisinin belediye başkanlığı yaptığı sırasa temizlik işçilerine ve orta gelirli vatandaşlara 30 bin TL'ye mal olan ve ayda 500 lira taksitle 10 peşin, 20 bin banka kredisiyle konut sunduklarını vurguladı. 

Ayrıca, orta gelirli proje ürettiklerini de aktaran Fakıbaba, "125 bin TL'ye çok kaliteli, ayda 1.500 lira kira öder gibi 50 peşin, 75 bin lira banka kredisiyle ev ortaya koyduk" açıklamasında bulundu ve "Şimdi, bırakın temizlik işçisini, doktorun, mühendisin ev sahibi olma imkânı var mı?" sorusunu yöneltti. 

Ahmet Eşref Fakıbaba dan çarpıcı öneri: TOKİ arsa satmasın, satarsa kooperatiflere satsın! 

TOKİ ARSA SATMASIN ÖNERİSİ 

Ahmet Eşref Fakıbaba, barınma sorununun çözülmesi için bir önerisini sundu. Fakıbaba, bu sorunun çözümü için öncelikle TOKİ'nin arsa satmaması gerektiğini söyledi. 

Açıklamasında "TOKİ arsa satmayacak, sadece ve sadece dar gelirliler için ve orta gelirliler için konut üretecek, şayet arsa satacaksa -burası çok önemli- kooperatiflere satacak" ifadelerine yer veren Fakıbaba, iki sene önce bir arkadaşının 7 milyon TL'ye TOKİ’den bir arsa satın aldığını, şu anda o arsanın 80 milyon TL verildiğini belirtti. 

"O kooperatiflerden 20 kişi girmiş olsaydı ve 20 kişi 4 milyon TL para kazansaydı daha iyi olmaz mıydı?" sorusunu yönelten Fakıbaba, 1 kişinin değil tabanın zengin edilerek barınma sorununun çözülebileceğinin altını çizdi. 

TOKİ'den İstanbul'un göbeğine dev proje! 637 yeni konut için geri sayım başladı!

Ev sahibi ve kiracı krizi gittikçe büyüyor! İşin içine şimdi de silahlar girdi!

Konuttan vazgeçen yatırımcı neden arsaya yöneldi?


Geri Dön