27 / 04 / 2024

Ahmet Günel kimdir?

Ahmet Günel kimdir?

Mersin Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel kimdir? Ahmet Günel, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ahmet Günel, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Ahmet Günel'in biyografisi..



Ahmet Günel kimdir?

Mersin Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel özgeçmişini şu şekilde açıklıyor; "1952 Yılında Mersin İli Gülnar İlçesi Tozkovan (Işıklı) Köyünde orta halli esnaf bir ailenin 8 çocuğundan 4. çocuğu olarak dünyaya geldim. 


İlkokulu Tozkovan Köyünde bitirdim. İki yıl Gülnar Kur'an Kursunda Kur'an Tedrisatı yaptıktan sonra orta ve lise öğrenimini Mersin İmam Hatip Lisesinde tamamladım. Daha sonra Din Görevlisi olarak Gülnar İlçesi Tırnak Köyünde göreve başladım. 1973 yılında vatani görevimi yaptım. 


Anamur'da, Gülnar’a bağlı Yenice Köyü ve Saray Mahallesinde Din Görevlisi olarak görev yaptım. 25 hizmet yılımı tamamladıktan sonra emekliye ayrıldım.

 

1999 yılı Yerel Seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi seçilerek siyasete atıldım. Bu görevimi sürdürmekte iken Belediye Başkanının Milletvekili adayı olmasından dolayı, 2002 yılında Belediye Meclisinin kendi arasında yapmış olduğu seçimin sonunda Asil Belediye Başkanı olarak seçildim. 


2004-2009-2014 yıllarıında yapılan yerel seçimlerde tekrar Belediye Başkanı adayı olarak seçime katıldım. Seçimlerde Gülnarlı hemşerilerimin teveccühü ile tekrar Belediye Başkanı seçildim. Boks yapmak, dalgıçlık, zıpkınla balık avlamak hobilerim arasındadır. Evli, üç kız, bir erkek çocuk babasıyım."





Geri Dön