03 / 07 / 2024

Ahmet Kızıltan: Yeniçağa'ya doğalgazı getireceğiz!

Ahmet Kızıltan: Yeniçağa'ya doğalgazı getireceğiz!

Yeniçağa'nın hayırsever işadamı, ilçeye yaptığı yardım ve yatırımlarla gönüllere taht kuran Yaşar Çelik Cumartesi günü düzenlediği bir etkinlikle ilçe halkına yönelik yemekli bir toplantı düzenledi.




Yeniçağa'nın hayırsever işadamı, ilçeye yaptığı yardım ve yatırımlarla gönüllere taht kuran Yaşar Çelik Cumartesi günü düzenlediği bir etkinlikle ilçe halkına yönelik yemekli bir toplantı düzenledi. Yemeğe Yaşar Çelik'in yanı sıra Yeniçağa Belediye Başkanı ve Saadet Partisi Adayı Ahmet Kızıltan, Belediye ve İl Genel Meclisi adayları, bazı siyasi partilerin temsilcileri ve Yeniçağa halkı katıldı.Toplantıda bir konuşma yapan Hayırsever İş adamı Yaşar Çelik, Yeniçağa'yı ve Yeniçağa halkını çok sevdiğini söyleyerek ilçeye yatırımlarının devam edeceğini ifade etti. Belediye Başkanı ve SP Adayı Kızıltan ise görev süresince yaptığı çalışmalardan bahsederek ilçe halkından bir dönem için daha destek istedi. Kızıltan, ilçeye doğalgazı getireceklerini ifade etti. 

Etkinlikte bir konuşma yapan Yeniçağa Belediye Başkanı ve Saadet Partisi Yeniçağa Belediye Başkan Adayı Ahmet Kızıltan, Başkanlık görevi boyunca yaptığı çalışmalardan bahsederek şunları kaydetti; "Allah razı olsun bir önceki seçimlerde yani 2009 yılında sizlerin teveccühü Rabbimin izniyle belediye başkanı olarak göreve geldik. Halka hizmet hakka hizmet anlayışını benimsedik. Şunu demek istiyorum siz Yeniçağa hanımefendilerine, beylerine, gençlerine, yaşlılarına hizmet etmek bizim için şereftir. Bunu samimiyetle ifade ediyorum bir ibadet aşkıyla yapmaya çalışıyorum. Tabi kardeşlerimin de bahsettiği gibi her şeyin bir çıraklık dönemi olur. 

Hafta sonu bile bizi durdurmadı Bizim de 5 yılda çıraklık döneminde mutlaka eksiklerimiz olmuştur; ama inşallah sizlerin duaları ve teveccühleri ile önümüzdeki dönemde tekrar göreve geldiğimizde ben Rabbime güveniyorum öncelikle başta büyük babamız, kendisini Yeniçağa'ya vakfetmiş bir insandır, kendisinden Allah razı olsun. İnanın hafta sonlarında bile bizleri durdurmadı. 

İstanbul'da yaşıyor ama kendileri de bundan sonraki dönemde bizzat Yeniçağa'da kalarak, kontenjan adayımız olarak Yeniçağa'dan ayrılmayarak tamamen kendisini her şeyini sizlere vaat edecektir. Çıraklık dönemini bitirdik, ustalık dönemimizde meclis üyesi kardeşlerimizi hepiniz yakinen tanıyorsunuz. 

Hepsi tecrübeli Yeniçağa'mıza faydalı olmuş, etrafında halka hizmeti hakka hizmet olarak benimsemiş kardeşlerimize biz inanıyoruz ve sizlerin de dualarınızla destek vereceğinize inanıyoruz. 

TOKİ için temelleri attık Belediye'de Allahın izniyle meclis adaylarımız ve aynı şekilde il genel meclisi üyesi adayımız da çok değerlidir. Ercan Demirci serbest muhasebeci mali müşavir kendisi, Mustafa Demircioğlu da bir eğitimci, sizlerin evlatlarınızı okuttu. Bunun için bu iki değerli adayımız da çok önemli. Gerek basın yoluyla, gerek gazetelerle, gerek evleri bir bir gezerek sizleri ziyaret ediyoruz ve devam edeceğiz. Sizlere projelerimizi anlatıyoruz. Yüze yakın önemli yaptıklarımız ve projelerimiz var. Bunları tek tek anlatarak sizlerin de değerli vaktini çalmak istemiyorum fakat önem arz eden birkaç projeden sizlere bahsetmek istiyorum. 

Malumlarınız Yeniçağa'mıza gelen öğretmenlerimiz burada kaloriferli ev bulamadığı için Bolu'dan gelip gidiyor. 

Yeniçağa'mıza gelen her insan standartları yüksek daireler istiyor. Bizden önceki dönemlerde 15 yıldır yapılmayan TOKİ, şöyle bir bakıyorum Mengen'in Pazar köyünde bile üçüncü  TOKİ  başlamış durumda. Bizim çevre ilçelerimizde TOKİ var da bizim muazzam Yeniçağa'mızda nasıl olur da TOKİ olmaz diyerek Ankara'ya gittik. Bize söylenen şu oldu, siz tescillenmişsiniz. 3 kere 5 kere başvuru olmuş; fakat yerler ayarlanmamış istikrarsızlıktan dolayı size TOKİ yaptırmayız denildi bize. Malumlarınız TOKİ'ye ayrılacak yer kalmamış fakat bizler Allah'ın izniyle biz  Ankara  yollarını aşındırdık çok çalıştık ve en sonunda Asilbey Mahallemizin yukarısında göle nazır bir yerde 223 konutluk TOKİ'nin temellerini kazdık ve bu Perşembe de temelleri atıyoruz. 10 binin altındaki yerlere üniversite kesinlikle yapılmaz gelmez denildi. İnanın daha biz göreve başladığımız ilk haftalarda kendilerinden Allah razı olsun büyük fedakârlıklarla bizzat kendi imkânlarıyla 4 trilyon gibi bir bedelle bir yıl içerisinde üniversitemizin temelleri atıldı. Yaşar Çelik büyüğümüze buradan ben teşekkür ediyorum, Allah kendisine uzun ömürler versin. Yine malumlarınız kendi yazıhanesini vakfa devretti. 

Bu uzaktan gelen yavrularımız için bu bina yurt oldu. Ayrıca Yeniçağa'da okuyan kardeşlerimiz bu vakıftan desteklenecektir. Bundan başka gündemde olan doğalgaz meselesi. 

2005 yılında müracaat edilseydi doğalgaz gelirdi Maalesef bugüne kadar görüldüğü üzere ilçemize bir çivi çakılmadı. Üstüne adliyemiz gitti, SEDAŞ gitti. Doğalgaz için biz Ankara'ya gittik. 2005 yılında doğalgaz boruları Yeniçağa'dan geçerken siz neredeydiniz denildi bizlere. Yaşar Bey 'üniversiteyi nasıl yaptıysam doğalgazı da getireceğim' diyor. 2005 yılında müracaatları yapılsaydı ilçemize mutlaka gelirdi. Müracaatlar yapılmayınca maalesef ilçemize doğalgaz gelmedi. Koca reis lakabıyla anılan Hüseyin Deligöz başkanımızın bin bir zahmetle yaptığı saray binası yıkıldı. Ama bakın şu an bizim 30' a yakın sıkıntılı evimiz var. Suyu yüksek ödeyen ve ruhsatı tamamlanmamış halen inşaat halinde görünen evler var ve bu yüzden su ücretleri fazla oluyor. Arkadaşlar Allah şahittir ki ben bizden önce gelen asfaltların parasını koltuğa oturduğum anda bizzat Bolu Belediyesine ödedim. Gölün kenarındaki göl evi, orayı Ankara'ya şikâyet edenler oldu. Biz Allah'ın izniyle burayı da büyük uğraşlarla kurtardık ve Gölyüzü mahallesinde 2 kat imar iznini çıkardık. 

Sözü fazla uzatmadan yapılması gerek projelerimize bir bakıyorum. Pazar Yerinin kamulaştırılma işlemi tamamlandı. 

Yeniçağa'da okuyan Sayın Veysel Tiryaki beyefendi ile istişareleri yaptık ve bu konuda bize destek vereceğini açıkladı. Postane binasının projeleri hazırlandı. Bunun yanında doğalgaz meselesini sizlere izah ettik. İlçemizde eğitim konusunda hiçbir sıkıntımız yok. İnşallah üniversitemize yeni bölümlerin açılması ve 4 yıllık fakülteye dönüştürülmesi için girişimleri başlattık. 

Bundan ayrı olarak tekstil fabrikamız var burada 60 kişi çalışıyor ve bu da bizim dönemimizde açıldı. Yatırımcılarla görüşüyoruz bilindiği gibi Emin Üstün abimizden ve 5 yıldızlı bir otel projesi sözünü aldık. Bu toplantımızın herkes için hayra motor şerre fren olsun diyoruz ve hepinize geldiğiniz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." "İlçeden Ayrılmak Yok, Yatırımlara Devam Edeceğim" Yeniçağa'nın hayırsever iş adamı Yaşar Çelik ise konuşmalarına "Canımdan çok sevdiğim Yeniçağa'lılar. Ben Yeniçağa'yı ve halkını çok seviyorum. Onun için de bütün gücümle, bütün varlığımla Yeniçağa'ya hizmet veriyorum ve vermeye de devam edeceğim" diyerek başladı. 

Çelik, konuşmalarına şu ifadelerle devam etti; "Biliyorsunuz iş icabı da olsa Yeniçağalı arkadaşlarımızın çoğu, maalesef İstanbul'a, Bolu'ya göç ettiler; ama ben halen daha hiçbir yere gitmedim ve de gitmeyeceğim. Çünkü Yeniçağa'yı çok seviyorum ve bütün Yeniçağa'nın insanını çok seviyorum. Benim okullarımda 900 ila 1000 arasında öğrenci okuyor. Allah izin verirse ben bunu daha da artıracağım ve üniversiteyi 4 yıllığa çıkarıp, İmam Hatip Lisesini de yapacağım. Benim yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. 

Bütün insanlar, Yaşar Çelik söz verirse yapar' diyor, ben bu itimadı almışım ve görüyorum. 

Bu sefer yaşım müsaade edene kadar, elimden geldiği kadar istifa da etmeyeceğim ve bakacağım bakalım Yeniçağa'mıza. 

Evvela sene başına kadar bir kapalı Pazar yeri yapacağım. Yurdun arsası tamam temelini de atmak üzereyiz. İmam hatip lisesi yapacağım. 

Eğer karşımıza büyük bir engel çıkmazsa, önümüze set çekmeye engel olmaya kalkışmazlarsa doğal gazı da getireceğim. Yeniçağalılarm istediği bir şey daha var o da bir iş yeri. Bunun için de girişimlere başladık, kim engel olmaya çalışırsa çalışsın, ben bunun için söz veriyorum, yapacağım. 

Yeniçağa beni seviyorsa Yeniçağa'dan bir isteğim var. 

Ben TBMM başkanından cumhurbaşkanından, bakanlardan ve milli eğitimden bir sürü ödül aldım. Yeniçağa da beni seviyorsa Yeniçağa'dan bir ödül istiyorum. 

Daha önce bir ödül verdiniz, bir kez daha istiyorum. 

Eğer Yeniçağa bu ödülü bana verirse Yeniçağa kazanır, eğer vermezse Yeniçağa kaybeder. Bu akşam buraya geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

"Seçilmesek bile ilçemiz için çalışırız" İl Genel Meclisi Adayı Demircioğlu konuşmasında, iktidar partisinden olmayan belediyelere hizmet gitmeyeceği yönündeki söylentilere yönelik olarak "Türkiye bir hukuk devletidir, parti devleti değildir. 

Sayın başbakanımız Ahmet, Mehmet beyin ne kadar başbakanıysa bizim de o kadar başbakanımızdır. Bu vesile ile devlet imkanlarının iktidar partisi olmayınca Yeniçağa'ya gelmeyeceğine dair sözler, Yeniçağa'yı kandırmaktan ibarettir. 

Cenabı hak nasip eder ve seçilirsek bütün hizmetimizi, gayretlerimi-zi hem il genel meclisine hem de Yeniçağa'mı-za sunacağız. Hani olur da seçilemezsek kimsenin şüphesi olmasın, biz yine de Yeniçağa için çalışacağız. Bu vesileyle hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyoru. 

Rabbim yar ve yardımcınız olsun diyor ve diğer parti adaylarına da başarılar diliyorum" diye konuştu. 


Bolu Gündem


Geri Dön