01 / 05 / 2024

Ahmet Şuyun: Ulusal Çelik Yapı Ödülü'ne layık görüldük!

Ahmet Şuyun: Ulusal Çelik Yapı Ödülü'ne layık görüldük!

Mim Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şuyun: Kaliteye attığımız imzaların haklı gururunu yaşıyoruz. Son olarak, Kosova Priştina Havalimanı işinde, Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından "Ulusal Çelik Yapı Ödülü"ne layık görüldük.



Temel değerlerimiz ve sürdürülebilir büyüme hedefimiz doğrultusunda, bugün olduğu gibi gelecekte de ülkemiz ekonomisinin itici gücü olmaya devam edeceğiz. Mim Mühendislik olarak bu yolda ilk adımı 2000 yılında attık. Güçlü kadromuzla, hiç bitmeyen bir çalışma heyecanı ve asla ödün vermeyeceğimiz kaliteye olan inancımızla, her zaman olduğu gibi yine önceliğimiz, müşteri memnuniyeti. Yola çıktığımız ilk günden itibaren, attığımız her adımla, sektörde her geçen gün büyüyen bir güç olduk. Şirketimizin ilk üretimlerini gerçekleştirdiğimiz günlerde, 8 bin metrekaresi kapalı, toplam 20 bin metrekarelik bir alana sahipken; bugün 30 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 170 bin metrekare toplam alanda yılda 30 bin ton çelik konstrüksiyon üretimi gerçekleştiriyoruz. Tamamladığımız projelerden bazıları  Ankara  Esenboğa, İstanbul Sabiha Gökçen,  İzmir  Adnan Menderes, Bakü Heydar Aliyev ve Kosova Priştina havalimanlarında yapısal çelik imalatları; Bakü Flame Tovver Projesi ile Ankara, İstanbul, İzmir metro inşaatlarının tünel kemer kalıplarıdır. 


Aylık 3 bin tonluk üretim! 

21. yüzyılın başlangıcıyla büyük bir ivme kazanan ve dünyanın güçlü ekonomileri arasına katılan Türkiye ekonomisi içerisinde, şirketimiz de yükselmeye ve yeni değerler yaratmaya devam ediyor. Mim Mühendislik, bugün uluslararası yatırımlarıyla ve ihracatta attığı önemli adımlarla, sektörün saygın şirketleri arasında yerini aldı. Ülkesinde ve çalıştığı bölgelerde katma değer oluşturmaya ve istihdam yaratmaya devam eden şirketimiz, son teknolojiye sahip CNC tezgahlan ile tünel kemer kalıp vc çelik yapı elemanları üretim kapasitesini aylık 3 bin tona çıkarttı. 


"Sürekli gelişim bilinciyle çalışıyoruz" 

Müşteri memnuniyeti kadar çalışan memnuniyeti de bizim için çok önemli. 

Nitelikli, yaratıcı ve güçlü bir ekibimiz sahip olduğu bilgi, beceri ve tecrübeyle; kalite politikamızdan taviz vermeden, İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği şartları, İSO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, EN 3834-2 Kaynaklı İmalat Yeterlilik Sertifikası, EN 1090-1 Fabrika Kontrol Sertifikası'na uygun olarak sürekli gelişim bilinci ile çalışıyor. 



Depreme dayanıklı çelik yapılar!

Deprem riskinin yüksek olduğu ülkemizde yüksek dayanımlı ve hafif olma özellikleriyle depreme dayanıklı çelik yapılar hem daha güvenli hem de ekonomiktir. Çelik çerçeveli yapılar depremlerde gösterdiği dayanıklılığın yanı sıra, hasar görme durumunda da yıkım ve söküm işlemleri olmaksızın, kısa sürede tamir edilerek değiştirebilir. 

Tüm bu özellikleriyle yapısal çelik kullanımının önemi her geçen gün artıyor. 

Mim Mühendislik olarak üretimini gerçekleştirdiğimiz çelik konstrüksiyonlar da üstün kalitesiyle deprem riski taşıyan bölgeler için tercih edilir ürünlerdir. 



IGCS Başkanlığı Türkiye'de!

Türk Yapısal Çelik Derneği (TUSCA) tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Yapısal Çelik Birliği'nin (ECCS) ilk kadın başkanı olma unvanı korunurken, 2014 Eylül ayında Napoli'de ikinci kez Birlik'in başkanlığının devralındığı belirtilerek, "Bu, hem ülkemiz hem de sektör açısından önemli bir gurur kaynağı" denildi. 


Açıklama şöyle devam etti: "TUSCA Başkanı Prof. 

Dr. Nesrin Yardımcı'nın, 3. kez ECCS başkanlığını devralması, halen ECCS'in Tanıtım Yürütme Kurulu (PMB) ile Köprü Komitesi başkanlıklarının Türk Yapısal Çelik Derneği Başkan Yardımcısı tarafından yürütülmesi ve TUSCA'nın ECCS'in çeşitli kurul ve komitelerinde başarıyla temsil edilmesi göz önüne alındığında; TUSCA'nın Avrupa'daki birlik ve dernekler bünyesinde en aktif rol alan Türk sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade edebiliriz. Bu da bizlerin, 'Biz Avrupa'nın neresinde olabiliriz?' sorusuna daha umutla bakmamızı sağlıyor. 


Ham çelik üretimi düşüşte

Uluslararası piyasalardaki Çin faktörü, düşen kâr marjları ve fiyatlar üzerindeki baskının etkisi ile Türkiye'nin ham çelik üretimindeki yavaşlama Kasım ayında da dikkat çekici bir şekilde devam etti. Kasım ayında Türkiye'nin ham çelik üretimi bir önceki yılın Kasım ayına kıyasla yüzde 8.6 gibi önemli bir oranda düşüş göstererek 2.80 milyon tona geriledi. Kasım ayındaki üretim miktarı, yıllık bazda düşüş göstermesine rağmen, aylık bazda yüzde 3 artışa işaret etti. 

Kasım ayında elektrik ark ocaklı tesislerin ham çelik üretimleri önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12 düşüşle 1.91 milyon tona gerilerken, entegre tesislerin üretimleri yalnızca yüzde 0.4 düşüşle 890 bin ton seviyesinde kaldı. 


Hürriyet



Geri Dön