15 / 05 / 2024

Ahşap ev soğuk olur mu? Ahşap ev kurtlanır mı?

Ahşap ev soğuk olur mu? Ahşap ev kurtlanır mı?

Ahşap ev yaptırmayı düşünenler, bu konuda detaylı bir bilgi edinmek istiyorlar. Peki ahşap evler soğuk olur mu? İşte ahşap evlere dair araştırılan detaylar!



AHŞAP EV KURTLANIR MI?

Modern teknolojilere uygun olarak yapılan ahşap ev, çevre dostu, rahat ve aynı zamanda dayanıklı olurlar. Ahşap doğallığından, sağlıklı olmasından ve çevre dostu olmasından dolayı tercih edilen bir malzemedir. Ahşap evde yaşamak sağlıklıdır, nedeni ise ahşap ev inşasında kullanılan ağaç kütüklerinde kalan reçine insanların solunum yollarını ve akciğerlerini olumlu etkilemektedir.

Aynı zamanda, ses yalıtım özelliği bulunması ile birlikte ahşap yapı mimarisinde ev daha kolay ısınıp daha kolay soğuyabilir. Bu avantajlar ile ahşap mimarisinin pek çok avantajı olsa da bazı zamanlarda böceklenme sorunu ile de karşı karşıya kalınabilir.

AHŞAP EV SOĞUK OLUR MU?

Ahşabın yapıldığı kütükler yüksek ısı depolama kapasitesine sahiplerdir. Ahşap duvarlar sıcaklığı depolar ve yavaş yavaş tüm odalara dağıtma imkanına sahiptir. Ahşaba dokunduğunuz zaman, asla soğuk değildir ve yüzey sıcaklığı oda sıcaklığına benzer. Bu, evin içinde konfor sağlamaktadır. Bu yüzden en büyük donda dahi bir kütük ev sıcak kalabilir. Kütük evler daha erken ısınır ve tuğla evler ile bir kıyaslama yapıldığında sıcaklığını daha uzun süre korur.


Geri Dön