16 / 07 / 2024

Aidatı eksik ödeyen kiracılara kötü haber!

Aidatı eksik ödeyen kiracılara kötü haber!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aidatın ödenmemesi ya da eksik ödenmesi nedeniyle tahliyeyi yazdı. İşte milyonlarca ev sahibini ve kiracıyı ilgilendiren o detaylar...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Kat irtifakı, kat mülkiyeti ve toplu yapılarda ana gayrimenkullerin ve ortak alanların kullanılması, onarımı ve aynına ilişkin için bir kısım masraflar söz konusu oluyor. Konu ile ilgili olarak bir örnek vermek gerekirse, apartmanda kullanılan elektrik giderleri, asansörlerin bakımı, güvenlik, yakıt, ana taşınmaz sigorta primi, güçlendirme gibi masraflar doğabilir ve Kat Mülkiyeti Kanunu’nda “ortak giderler” şeklinde ifade edilir.

Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan doğan “ortak giderler”in ödemesinden kat maliki sorumludur. Fakat söz konusu bu ortak giderlerin ödenmesinden, kiracılar da kat malikleri ile beraber sorumlu tutulmuştur. 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/eyupogluisikgor üzerinden yaptığı paylaşımda aidatın ödenmemesi ya da eksik ödenmesi nedeniyle tahliyeyi yazdı. 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımı şu şekilde:

AİDATIN ÖDENMEMESİ VEYA EKSİK ÖDENMESİ SEBEBİYLE TAHLİYE

Aidat ödemelerinde, sözleşmede kimin ödeyeceğine dair özel bir hüküm bulunmuyorsa kiracı ve ev sahibi müteselsilen sorumludur. Bu sebeple tahliyeye ilişkin işlem başlatılabilmesi için öncelikle ev sahibi tarafından aidatın ödenmesi gerekmektedir.

 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımına şu yorumlar geldi:

Çalıştıkça emekli maaşı düşüyor mu? Toplam prim gününe göre yeni maaşlar tek tek hesaplandı! 

Emlakçılar neden ağlıyor? 

Kira artışında TÜFE uygulaması son 2 yılda ev tutanları zorlayabilir! 


Geri Dön