12 / 05 / 2024

Aidatlar kiraları yakaladı! İşte en yüksek aidat olan ilçeler

Aidatlar kiraları yakaladı! İşte en yüksek aidat olan ilçeler

Enerji fiyatlarındaki yükseliş ve iş gücü maliyetlerinin artması gibi nedenlerle İstanbul’da konut aidatları, kiraları yakaladı. İşte en yüksek aidat alınan ilçeler...



ANLAŞMAZLIKLAR ARTIYOR

Agra Mimarlık Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Sen, aidatların daha çok el yakmaması için öncelikle projenin tasarım aşamasında kurgusunun ve planlamasının iyi yapılması gerektiğini vurguluyor.

Önümüzdeki dönemlerde tedbir alınmaması durumunda, artan maliyetler ve giderlerle aidatların daha da yükseleceğine dikkat çeken Sen, "Aidatlar, ekonomik nedenlerden dolayı mülkiyet sahipleri arasında ciddi anlaşmazlıklara sebep olabilir. Aidatların yüksekliğinden dolayı ödenmemesi durumunda ortak alan giderlerinin bakim ve onarımlarının yapılmama riski söz konusu olabilir" diyor.

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu da aidatların azaltılması için binaların ortak alanlarının enerji ihtiyacı için güneş enerjisi kullanması, temizlik ve bahçe sulaması için gri suların kullanılması ve yağmur suyu depoların yapılması gerektiğini söylüyor.

Erkurtoğlu, "Sitelerde güvenlik yerine elektronik kartlı geçiş sistemleri ve alarm sistemleri kameralarla entegre edilerek masraflar azaltılabilir. Önümüzdeki süreçte enflasyon yükselmeye devam ederse, enflasyon oranının aidatlara yansıması kaçınılmaz bir gerçektir" diye konuşuyor.

“TOPLANTILARA KATILIN” 
“Site ve apartman sakinlerinin yönetim toplantılarına, genel kurullara kesinlikle katılmalarını öneriyoruz. Özellikle toplantıların ilk kademesinde yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeni ile ertelendiğini ve ikinci toplantılara da katılımın çok düşük olduğunu görüyoruz. 

Bu toplantılara katılıp giderleri detaylı inceleyerek yapılan artışların makul seviyelerde olup olmadığını anlayabilirler. Alternatif çözüm yolları sunmaları ve kendi görüşlerini dile getirmeleri faydalı olacaktır.”


Geri Dön