18 / 05 / 2024

Aile Bakanı'ndan flaş açıklama geldi!

 Aile Bakanı'ndan flaş açıklama geldi!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, ailelere ödenen çocuk yardımları hakkında çok önemli bilgilendirmede bulundu.



Program kapsamında hayata geçirilen 'Çocuk Desteği' ile hanelerin çocukları için harcayacakları giderleri azaltmayı amaçladıklarını belirten Bakan Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı'nda hanelere her ay ödeme gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra 'Çocuk Desteği'mizle 350 TL ile 650 TL arasında hanelerimize ilave ödeme yapıyoruz. Bu kapsamda hanelerimize aralık ayına ilişkin 862 milyon TL destek sağladık. Böylece bugüne kadar 'Türkiye Aile Destek Programı'mızdaki 'Çocuk Desteği' ile hanelerimize toplam 1,6 milyar TL ilave destek verdik" açıklamasında bulundu.

DERYA YANIK BAKANLIK GEÇMİŞİ

21 Nisan 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 66. Türkiye Hükûmeti'nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atandı. Aynı gün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yemin ederek görevi selefi Zehra Zümrüt Selçuk'dan devraldı.

Yanık, 20 Mayıs 2021'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda; kadına yönelik şiddet olaylarına ilişkin kullandığı .."tabloya baktığınızda da mesela, Ocak 2020 itibarıyla 19.582 olan sayı, Şubat ve Martta bir parça hani tolere edilebilir sayılarda artarken Nisan 2020'de bir düşüş, ciddi bir düşüş gösteriyor.." ifadelerine yer verdi. Yanık'ın Türkiye'de salgın döneminde kadına şiddet olaylarındaki artışın 'tolere edilebilir' düzeyde olduğunu söylemesi kamuoyunda tepkilere yol açtı. Derya Yanık gelen tepkiler ve eleştiriler üzerine sosyal medyada yaptığı açıklamada, tolere etmek ifadesini istatistiksel açıklama için kullandığını, konuşma metninden cımbızlama yapıldığını ve algı operasyonu yapılarak gündem yaratıldığını belirterek olayı tekzip etti.[


Geri Dön