28 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı kesenin ağzını tam açtı. Bu para için her aile başvursun. Başvurular başladı

Aile Bakanlığı kesenin ağzını tam açtı. Bu para için her aile başvursun. Başvurular başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında gerçekleştirilen destek ödemeleri tam gaz devam ediyor. 4 bin 150 TL’lik yardımdan faydalanmak isteyenler için başvurular başladı. Fakat her aileden sadece 1 kişi başvurabilecek.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan bu yardıma başvuru yapmak ve başvurunun kabul edilmesi için belli başlı şartlar bulunmakta. Yardım için ilk bakılan şartlardan birisi de kişinin ve hanenin genel durumu olmakta. Belli bir sınırın altında kalan aileler, bu yardımdan rahatlıkla faydalanabilmekte.

Yardım için diğer şartlar arasında, başvuran kişinin 18 yaşından büyük olması bekleniyor. Ayrıca kişinin ikametgah adresinin ülke sınırları içerisinde ve güncel olması istenmekte. Yine bir başka şart, başvuru yapan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması. Son olarak, yardım talebinde bulunmak için, son 15 gün içerisinde başka bir sosyal yardım için başvuru yapmamak da bir başka aranan şart olarak görülüyor. Bu şartları taşımayan kişilerin başvuruları, değerlendirmeye bile alınmamakta.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, bu yardım miktarları, kişinin ve hanenin gelir durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca çeşitli sosyal yardım ödemelerinde bulunan bakanlığın farklı yardım paketleri bulunmaktadır. Yine bu paketlere göre de yardım miktarında değişiklik görülmektedir. Gereken şartları sağlayanlar, 4 bin 150 TL’ye kadar yardım alabilmektedir.


Geri Dön