01 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı ödemeleri başladı, o grup da faydalanacak! Parayı almak isteyenler hemen öğrensin

 Aile Bakanlığı ödemeleri başladı, o grup da faydalanacak! Parayı almak isteyenler hemen öğrensin

Aile Bakanlığı tarafından toplumda ihtiyacı olanlara yönelik ödemeler gerçekleştiriliyor. Aile Bakanlığı bir gruba da ödeme yapacak. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...



Başvuru yapanlar için ödemeler PTT üzerinden yapılacağı belirtildi. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine özel olarak yapılan bu projede hak edenlerin hesaplarına 1.611 TL yatırılıyor. Başvurduysanız PTT’ye giderek ödemelerinizi kontrol ettirebilirsiniz. 

AİLE DESTEK PAKETİ KAPSAMI VE ÖDEMELERİ GENİŞLETİLMİŞTİ

Kabine Toplantısı 26 Eylül tarihinde gerçekleştirildi. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Aile Destek Programımızın kapsamını genişletiyoruz, bütçesini yükseltiyoruz." açıklamalarında bulundu.

Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere verilen yardım ödemesine ayrılan bütçe yükseltiliyor. Kabine Toplantısı ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, senede yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasının beklenen program için "bütçeyi 40 milyar liraya yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan Aile Destek Programı hakkında da açıklamalarda bulundu. Açıklamasından satır başları şöyle:

"Türkiye Aile Destek Programımızın kapsamını geliştiriyoruz, bütçesini de 40 milyar liraya yükseltiyoruz. Böylece toplam hane sayısını yaklaşık onda birine kavuşacak etkinliğe kavuşturuyoruz. Çocuklarımız için ilave destekler getiriyoruz. Elektrik tüketim desteğinden aile desteği programına dahil olan aileler de yararlanabilecek."

 


Geri Dön