07 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı resmen açıkladı! 2 bin 323 memur alınacak!

Aile Bakanlığı resmen açıkladı! 2 bin 323 memur alınacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklamada “Şubat sonunda 2 bin 323 engelli bireyin kamuya memur olarak yerleştirilmesini gerçekleştireceğiz. Bu sayede kamuda çalışan engelli memur sayımızı 67 bin 985’e çıkarmış olacağız” şeklinde konuştu.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli vatandaşların yalnızca ihtiyaçlarını karşılamayı değil, onların çalışma hayatına katılmalarını da önemsediklerini vurgulayarak, “Engellilerin hayatın içinde yer almalarının önemli unsurlarından biri direkt olarak üretime katılmaları. Onların hayatın her alanında var olmalarının önündeki engelleri kaldırmak da istihdam ağını güçlü kılmaktan geçiyor. Bakanlık olarak her vatandaş çalışma hayatına katılabilir anlayışı ile engelli vatandaşlarımızın istihdam imkanlarını artıracak çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Aile Bakanlığı resmen açıkladı! 2 bin 323 memur alınacak!

Bakan Derya Yanık, şubat sonunda yapılacak yerleştirme için 30 Kasım 2022 tarihi itibarıyla kamu kurumları tarafından 2 bin 323 kişilik kadro talebinde bulunulduğunu söyleyerek, adayların ÖSYM’nin yayımladığı Tercih Kılavuzu'na göre 13 Ocak 2023 tarihinde tercihlerini tamamladıklarını belirtti.

İşte detaylar...

 


Geri Dön