15 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan ailelere yönelik yeni destek müjdesi. Kesinlikle o parayı alın

Aile Bakanlığı'ndan ailelere yönelik yeni destek müjdesi. Kesinlikle o parayı alın

Enflasyonun artmasıyla birlikte aile geçindirmek de hayli zor hale geldi. Aileler bu nedenle yardım kampanyalarına ve destek programlarına daha fazla ilgi gösteriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı 260 TL’lik fatura yardımı PTT üzerinden ailelere verilecek. İşte detaylar...



ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİNDEN HANGİ AİLELER FAYDALANABİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu bu destek ödemelerinden ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlar yararlanabilir. Kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine giden ve aylık almaya ilişkin hak sahipliği kararı devam eden hanelerin sistem üzerinden aylık kontrolü yapılır ve ardından ödemeler hazırlanır.

Elektrik Tüketim Desteği ödemeleri aylık yapılmaktadır ve hane içindeki kişi sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bu yardım programı kapsamında:

1-2 kişilik ihtiyaç sahibi hanelere aylık: 130,09 TL (75 kilovatsaat) ödeme yapılıyor.

  • 3 kişilik ihtiyaç sahibi hanelere aylık: 173,46 TL (100 kilovatsaat) ödeme yapılıyor.
  • 4 kişilik ihtiyaç sahibi hanelere aylık 216,82 TL (125 kilovatsaat) ödeme yapılıyor.
  • 5 ve daha fazla ihtiyaç sahibi hanelere aylık 260,19 TL (150 kilovatsaat) ödeme yapılmaktadır.

Bu destek ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşların herhangi bir kuruma başvuru yapmasına gerek yoktur. Başvuru için istenilen belgeler hak sahiplerinin kimlik kartı ve elektrik faturasıdır. Sistem üzerinden gerekli kontrollerin yapılmasından sonra hak sahipliği karar devam eden hanelere ödemeler yapılmaktadır.


Geri Dön