19 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan bayram müjdesi! Çocuklu ailelere 450 TL harçlık verilecek!

Aile Bakanlığı'ndan bayram müjdesi! Çocuklu ailelere 450 TL harçlık verilecek!

Bayram sürprizi! Çocuklu ailelere özel olarak 450 TL nakit harçlık veriyoruz. Başvurunuzu hemen yapın ve bu fırsatı kaçırmayın!



ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ NEDİR?

Hane içindeki çocuk sayısına göre aylık destek sağlayacak olan 'Çocuk Destek Bileşeni' programı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından duyuruldu. Bakan Yanık, 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL ve 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlanacağını belirtti.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURUSU NEREYE, NASIL YAPILIR?

Devletin sağladığı sosyal yardım parasından faydalanmak için, www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti internet sitesindeki formu doldurabilirsiniz.

Ayrıca, yardım başvurusu için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) yüz yüze başvuruda da bulunabilirsiniz. SYDV temsilcilikleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binalarında bulunmaktadır. Bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlık veya valilik binasına giderek bilgi alabilirsiniz. SYDV iletişim bilgilerine www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Sosyal yardım parası başvurusu, uygun görülmesi durumunda aylık olarak hesaplara yatırılıyor ve ödemeler düzenli olarak yapılıyor.

Başvurusu kabul edilen vatandaşlar, beyan ettikleri banka hesaplarına veya PTT aracılığıyla ödemelerini alabiliyorlar. Eğer banka hesap bilgisi beyan edilmemişse, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilgili ailelere PTT şubelerinden ödemeleri elden nakit olarak alabilecekleri bildiriliyor.

ÇOCUK DESTEĞİ ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye'de Aile Destek Programı'ndan faydalanabilmek için hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3'ü yani 1.833,45 TL'nin altında olması gerekiyor.

Başvuruların yanı sıra, diğer sosyal yardım programları da bulunuyor:

  • Şartlı Eğitim Yardımları
  • Yabancılara Yönelik Şartlı Eğitim Yardımı (YŞEY)
  • Eğitim Materyali Yardımı
  • Öğrenci Barınma-Taşıma-Yemek Yardımı
  • Yükseköğrenim Öğrencilerine Yönelik Yardımlar
  • Ana Okulu/Ana Sınıfı Yardımı gibi muhtelif eğitim yardımları.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, hayata geçirecekleri yeni sosyal yardım programı olan 'Başarı Teşvik Programı' hakkında bilgi verdi. Program kapsamında, sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine ise net asgari ücret kadar başarı desteği verilecek. Ayrıca, dört yıllık örgün eğitim yapan üniversite kazanan öğrencilere aylık 100 TL destek ödemesi yapılacak.

Program dahilinde meslek lisesi mezunu öğrenciler ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına katılan gençlere de net asgari ücrete orantılı destek verilecek. Ayrıca, işe girmek için gereken merkezi sınavlara katılan öğrencilerin ihtiyaçları da karşılanacak. Programın detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanacak ve program için 1,5 milyar liralık bütçe ayrıldığı belirtildi.

DETAYLAR BAKAN YANIK'TAN GELDİ

Bakan Yanık, 'Başarı Teşvik Programı' ile en az 4 yıllık örgün eğitim veren yükseköğretim kurumlarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere her yıl eğitim süresi boyunca aylık 300 lira destek sağlanacağını duyurdu.

Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 'Sosyal Yardımlardan Faydalanan Çocuklarımız ve Gençlerimize Eğitim-Meslek Edindirme-Kültür-Spor Başarı Teşvik Programı'na ilişkin ayrıntıları açıkladı.

Sosyal yardım alan ve korunmaya ihtiyacı olan öğrenciler için başlatılacak programın, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini ve yıllık 1,5 milyar lira bütçe ayrıldığını belirten Bakan Yanık, hedeflerinin ihtiyaç sahibi öğrencilerin okul başarısını kısa vadede artırmak ve uzun vadede ailelerinin yoksulluk kısır döngüsünden kurtulmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerdeki başarılı öğrencilerin teşvik edilmesiyle çocukların destekleneceğini ve ailelerinin bu zinciri kırmalarına yardımcı olacaklarını vurguladı. Ayrıca, bu program sayesinde beyin göçünün de önüne geçileceğini belirtti.

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURU SAYFASI

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI KAPSAMINDA YAPILAN ÖDEMELER

Aile Bakanlığı ndan bayram müjdesi! Çocuklu ailelere 450 TL harçlık verilecek!


Geri Dön