20 / 05 / 2024

Aile Bakanlığından bir maddi destek daha! Çocuğu olan aileler hemen başvursun!

Aile Bakanlığından bir maddi destek daha! Çocuğu olan aileler hemen başvursun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sosyal yardımlar çerçevesinde çocuklu ailelere destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. Çocuk Destek Bileşenine ilişkin detaylar araştırılan konular arasında yer alıyor. 6 milyon aileyi desteklemeyi hedefleyen paket çerçevesinde çocuk sayısına göre ödenen rakam deği



Kapsamın genişletilmesiyle beraber getirilen Çocuk Destek Bileşeni ile hak sahibi hanelere sağlanacak ilave destek tutarları, evdeki çocuk sayısına göre belirlendi. Bu doğrultuda aşağıdaki tabloda yer alan çocuk sayılarına göre;

ÇOCUK DESTEK YARDIMI NE KADAR?

Hanedeki Çocuk Sayısı - Aylık Destek Tutarı (Lira)

1-2 çocuklu hanelere: 350 lira
3 çocuklu hanelere: 450 lira
4 çocuklu hanelere: 550 lira
5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere: 650 lira

350 ile 650-lira arasında değişen tutarlarda ek ödeme gerçekleştirilecek.

Aile Bakanlığından bir maddi destek daha! Çocuğu olan aileler hemen başvursun!

İhtiyaç sahibi ailelerin ve evlerin sosyoekonomik durumlarında Aile Destek Programı hak sahipliğini etkileyecek şekilde değişiklik olduğunun sistem veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespiti durumunda ilgili destek programı söz konusu hane için durdurulacak olup bu şekilde desteği durdurulan evlerin ihtiyaç sahipliği durumunun tekrar tespiti durumunda Aile Destek Programı tekrar başlatılacak.

Bununla birlikte Aile Destek Programı başvurusu reddedilen ihtiyaç sahiplerinin sosyoekonomik durumlarının değişmesi ihtimaline istinaden söz konusu kişilere söz konusu destek programı çerçevesinde tekrar başvuru yapılması imkânı tanınıyor.

2023 ŞUBAT AYI AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ YATTI MI?

Şubat ayı Aile Destek Paketi ödemelerinin hangi tarihte yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Depremzedelere iş kapısı açıldı! İŞKUR 22 binden fazla işçi ve personel alacak!

Akaryakıtta devrim gibi bir gelişme! Sürücülerin başına talih kuşu kondu!

Merkez Bankası faiz kararını açıklıyor! Piyasaların gözü bu haberde!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön