28 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan flaş destek ödemesi açıklaması. Bu kadar para verilecek

Aile Bakanlığı'ndan flaş destek ödemesi açıklaması. Bu kadar para verilecek

Aile Bakanlığı destek ödemesi çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Bakanlık tarafından son olarak İŞKUR ile birlikte başlatılan destek kampanyası yine birçok kişiye faydalı olacak.



Aile Bakanlığı'nın vatandaşlara yönelik destek ödemeleri tam gaz devam ediyor. Bakanlık vatandaşların faydasına başka destek ödemelerini de hayata geçirmeye devam ediyor. Bakanlığın hayata geçirdiği son proje ise İŞKUR ile birlikte oldu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, İŞKUR ile iş birliğiyle yürütmüş olduğu, yeni girişimcilik desteği ile ilgili Bakan Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı;

İŞKUR’un Eğitim, İstihdam ve Toplumsal Faydalar (TYP) programından yararlanmaya devam ettiklerini ifade ederek, sosyal yardım kapsamından yararlanan kişilerin yüzde 82’sinin engelli, yaşlı, hasta ya da bakım muhtaç olması nedeniyle çalışamadığını belirterek, sosyal yardım desteğinden yararlanan kişileri iş gücü piyasasına kazandırmak amacıyla toplumsal yardım-istihdam durumunu güçlendirmek için istihdam dostu toplumsal yardım anlayışı çerçevesinde çalışmalara devam edileceğine dikkat çekerek, 2010 yılı itibariyle istihdam edilebilir sosyal yardım alan kişileri çalışmaya yönlendirildiğinin altını çizdi. 2023 yılına kadar da 140 bin 131 kişiyi İŞKUR’a yönlendirerek destek sağlanacağını bununda aylık olarak net asgari ücret tutarının yüzde 10’un kadar istihdam yardımı adı altında ödeme yapılacağı konusunda yazılı açıklama yaptı.

KİMLER FAYDALANABİLECEK

İŞKUR ve Aile Bakanlığı iş birliği ile gerçekleşen Eğitim, İstihdam ve Toplumsal Faydalar (TYP) programından yararlanmak isteyen sosyal yardım alan kişilerin İŞKUR tarafından işe yerleştirilmesi gerekmektedir. Bu durumda da destek ödemesi iş görüşmesi ve başvurunun kabul aşaması dahilinde ayda bir defaya mahsus ödenecektir.

Geçen yıl sosyal yardım alanlara bir defaya mahsus olarak ödenen 2 bin 157 TL’lik “girişimcilik desteği” bu yıl 4 bin 471 TL olarak artış yaşadı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, Sosyal yardım alan kişilerin İŞKUR aracılığıyla iş bulması ile birlikte işverenlerin bir yıl süre zarfı boyunca ödemek zorunda olduğu sigorta primlerinin bakanlık tarafından karşılanacağına dikkat çekti.


Geri Dön